Provokasyonun Arkasında Kimler Var?


Provokasyonun Arkasında Kimler Var?

Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'ne karşı eylem düzenlendi. Ancak bir gece önce 'santralde patlama oldu' iddiası eyleme gölge düşürdü. OKE iddiaları yalanladı, "Enerji üretimine hazırız" derken, güvenlik güçleri provokasyonu kimlerin, ne amaçla yaptığını araştırıyor

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve test aşamalarını tamamlayarak, ülke enerjisine katkı sağlamayı amaçlayan Oltan Köleoğlu Enerji'ye ait Biyokütle Enerji Santrali önünde santral karşıtlarınca eylem düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta itibariyle kapılarını yöre halkına açarak bilgilendirmelerde bulunan OKE'ye karşı eylemin bir gece öncesinde yayınladıkları 'montaj fotoğrafla', 'santralde patlama oldu' iddiasını sosyal medyaya paylaşan bir grup, eylem gününde 'provake endişesi' yarattı ve güvenlik güçleri eylem günü tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.

YABANCI PLAKALI ARAÇLA GELİP 'İSTEMİYORUZ' DEDİLER

Samsun'da yatırımları olmayan, fındık toplama sezonunda memleketlerine gelen, İstanbul, Ankara, Bursa gibi gurbet şehirlerde yaşayan Samsunluların sosyal medyada buluştukları bir platform olan SAMKON'un öncülüğünde; Ayvacık ve Terme Ziraat Odaları'nın da destek vererek ortaklaşa tertip ettikleri 'santrale hayır eylemi'ne Millet İttifakı siyasi partilerinin milletvekilleri ve il, ilçe başkanları, yöneticileri, çevreci örgütler ve STK temsilcileri katılım sağlarken, Salıpazarı, Terme, Ayvacık ve Çarşambalı 'yöre halkının' eyleme katılım sağlamaması dikkatlerden kaçmadı. Eylem günü, santral çevresinde 'lüks marka' arabalar ve taşıma yapan minibüsler dikkat çekti.

OKE'DEN JET YALANLAMA: "FOTOĞRAF FOTOMONTAJ"

Haftalar öncesinden başlatılan kampanyaya rağmen eyleme beklenen ilgi olmazken, özellikle eylemden bir gece öncesinde ortaya atılan 'santralde patlama oldu' iddiası ise gece yarısında OKE tarafından yalanlandı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın 'fotomontaj' olduğu belirtilirken, herhangi bir patlamanın meydana gelmediği, santralin enerji üretimine hazır olduğu belirtildi.


Yayın Tarihi: 25/01/2021