Pera Sanat Akademi, Her Yaş Grubuna Eğitim Veriyor


Pera Sanat Akademi, Her Yaş Grubuna Eğitim Veriyor

Samsun Bulvar AVM’de hizmet veren, gücünü sanatsever Samsun halkından alan sanatın merkezi Pera Sanat Akademi; piyano, bateri, keman, gitar, dans, bale, pilates, yaratıcı drama, güzel sanatlara hazırlık ve diğer 30 branşta, her biri kendi alanında uzman akademik eğitmen kadrosuyla her yaş grubuna eğitim veriyor.

Bir yıl gibi kısa bir sürede Pera Sanat Akademi’yi Türkiye çapında bir marka haline getirmeyi başaran, 2016-2017 dönemi için heyecanını gizleyemeyen Pera Sanat Akademi Kurucu Müdürü Eftal YILMAZ; ‘’ Büyükşehir Belediyesi konservatuarında 4 yıllık eğitim sürecimin ardından şu anda 10 yıldır solist ve korist olarak görev yapmaktayım. Eşim Adnan YILMAZ’da Samsun Belediye Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun ve aynı zamanda 19 Mayıs Tiyatro Topluluğu’nun (OMÜTİT) kurucularındandır. Sanat merkezimize yatırım yapalı henüz bir yıl oldu; bu kadar az zamanda azımsanmayacak etkinlikler ve köklü değişiklikler yaptık. Çünkü biz bu işi, yüreğimizi ve sevgimizi koyarak yapıyoruz. Öğrenci sayımız beş kat, eğitim verdiğimiz sanat branşlarımız ise iki kat artış gösterdi. Bulvar AVM ile birlikte yapmış olduğumuz etkinlikler Türkiye çapında ses getirdi. Her şeyden önce güler yüzle çalışan, profesyonel yönetim ve eğitim kadrosunu oluşturduk. Buradan; en başta bizlere inanarak okulumuza büyük destek veren sanatsever halkımıza ve yönetim-eğitim kadromuza teşekkür etmek istiyoruz. Yeni dönemde de yapacağımız etkinlikler ve eğitim kalitemiz ile sanatseverlerimize layık olmaya çalışacağız’’ dedi.

‘’ Sanatseverler neden Pera Sanat Akademi’yi tercih etmeli? ’’ sorusuna Eftal YILMAZ;  ‘’ Eğitimlerimizi donanımlı ve profesyonel bir kadroyla bütünleştirdik, kurumumuzdan eğitim alan yetişkinlerin ve çocukların sanatın ışığı ile aydınlanıp ilerlemelerine katkı sağlıyoruz. Özel bir kurum olduğumuz halde öncelikli amacımız kar amacı gütmeyip sanatı ve sanatçıyı yaşatmak. Okul ve sanat disiplinini elden bırakmayıp aile sıcaklığı ve güler yüzden taviz vermiyoruz. Bunların yanı sıra eski tekel binasında tarih ile iç içe olup, bünyesinde kırk branşta eğitim veren Türkiye’deki ilk ve tek sanat okulu olarak kısa sürede Samsun’umuzun gururu olmayı başardık. Ayrıca, ulaşım kolaylığı açısından şehrin merkezinde; Cumhuriyet Meydanı’nda; otoparkı bulunan güvenli bir yerleşkedeyiz’’ şeklinde yanıt verdi. 


Yayın Tarihi: 02/10/2016

Diğer Resimler

Pera Sanat Akademi, Her Yaş Grubuna Eğitim Veriyor
Pera Sanat Akademi, Her Yaş Grubuna Eğitim Veriyor
Pera Sanat Akademi, Her Yaş Grubuna Eğitim Veriyor