YGS’ye Girecek Öğrenciler İçin 3 Saat Sessiz Olalım


YGS’ye Girecek Öğrenciler İçin 3 Saat Sessiz Olalım

Ülke genelinde 2 milyon 265 bin 902 öğrencinin 12 Mart 2017 Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) gireceğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm sürücüleri ve nisan ayında yapılacak olan referandum seçimi nedeniyle sokaklarda yüksek sesle yayın yapan araçları uyararak, saat 10.00 ila 12.40 arasında klakson çalmamalarını, yüksek sesle propaganda çalışmaları yapmamalarını istedi.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN GÜRÜLTÜ YAPMAYALIM

Bu yıl YGS’nin, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'de çok sayıda sınav merkezinde gerçekleştirileceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sınav günleri trafikte sıkışıklık olabileceğini belirterek, sabah evden biraz daha erken çıkmaları konusunda uyardı. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, 'Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimizin yanı sıra 16 Nisan da gerçekleştirilecek referandum sebebiyle propaganda çalışmaları yapan siyasi partiler sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır” dedi.

SINAV ÖNCESİNDE KAPALI OLAN YOLLARI ÖĞRENELİM  

Havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, “Bilhassa havanın sıcak ve yağışın olmadığı günlerde yol yapım çalışmaları artmaktadır. Gürültülü yol yapım çalışmaları da gençlerin sınav esnasında dikkatini dağıtmaktadır. O gün yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istiyoruz. Çünkü bu 12 Mart 2017 Pazar günü gençlerimizin hayatının en önemli günlerinden biridir. Şoförlerimizin de kapalı yolları öğrenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalıyız” diye konuştu. 


Yayın Tarihi: 09/03/2017