Özel Öğrenciler İçin Özel Kurs


Özel Öğrenciler İçin Özel Kurs

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (ORMEK), lise eğitimi almış özel öğrenciler için “El Sanatları Kursu” açıldı. Açılan kursta eğitim alan zihinsel engelliler, hazırladıkları el emeği ürünleri sayesinde gelir sağlıyor.

“ÖĞRENCİLERİN SOSYAL HAYATA UYUMU SAĞLANIYOR”

ORMEK Fatsa Şubesi’nde 3 yıldan bu yana liseyi bitiren özel öğrencilere yönelik açılan El Sanatları Eğitimi Kurslarında, kursiyerlerin boş zamanlarının değerlendirilmesi ve aynı zamanda onların sosyal hayata uyumu sağlanıyor. Engellilerin sosyal hayatta yer almasını ve gelişimlerine katkı sunulmasının amaçlandığı kursta, toplam 14 zihinsel engelli öğrenci yer alıyor. Takı tasarımı, iğne oyası, ahşap boyama ve havlu işleme gibi çeşitli eğitimlerin verildiği kursta, engelliler hazırladıkları ürünleri sipariş yoluyla satarak para kazanma imkânı da buluyor.

Kurs eğitmenleri yaptıkları açıklamada, ORMEK sayesinde engellilerin de sosyal hayatta yer alabildiğini söyleyerek kursiyerleri hakkında şu görüşlere yer verdi:

“ŞU ANDA MUHAMMET ADAPTE OLDU VE GÜLÜYOR”

"Erkek öğrencimizin annesi oğlunun köyde sadece inek sağabildiğini söyledi. İnsanlarla iletişiminde zaman zaman sıkıntı yaşadığını, utanmaya başladığını, hayattan çok koptuğunu belirtti. Bu anlamda da kursiyerimizin annesi, 'Hiçbir şey yapamasa da kendi yolculuk yapabilsin, sizinle farklı vakit geçirsin ve ortama alışsın' dedi. Bu vesileyle Muhammet'i kursumuza aldık. İlk zamanlar insanlarla iletişim kuramıyordu ama şu anda Muhammet adapte oldu ve gülüyor. İletişimi de artık daha kuvvetli. Burayı da öğrendi, kendi gidip geliyor"

“KURSİYERLER SEVEREK GELİYOR”

Kursiyerlerden 22 yaşındaki Muhammet Sarılmış ise ahşap ve kapı süsü üzerine çalışma yaptığını ifade ederek kendisini çok iyi ve mutlu hissettiğini, kursa severek geldiğini söyledi. Fatma Altaylı da kursta el işi yaptığını ve bunun kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, "Kursu çok seviyorum. Burada Kur'an kılıfı ve havlu yaptım. Şimdi de file örüyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 29/01/2019