Oto Galericiler Tek Merkezde Toplanıyor


Oto Galericiler Tek Merkezde Toplanıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projeyle Ünye ilçesinde dağınık bir alana yayılan oto galericileri tek çatı altında toplayacak. 44 galerici esnafının konumlandırılacağı proje ile kaldırım işgallerinin ve şehir merkezindeki karışıklığın sonlandırılması hedefleniyor.

 PROJE ALANI “8.471 METREKARE”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Şehirlerarası Otogarı arkasında bulunan ve 8.471 metrekarelik alana inşa edilecek projede 36 adedi 90 metrekare, 8 adedi 165 metrekare olmak üzere toplam 44 adet galeri yer alacak. Projenin 1.315 metrekaresini yeşil alan oluşturacak.

Vatandaşın birden fazla seçeneği bir alanda bulmasına imkân sağlayan Galericiler Sitesi’nde yıkama birimi, idare bina ve güvenlik binasının yanı sıra kapalı araç yeri, ofis, kafeterya ve ziyaretçilerin araçlarını bırakabilecekleri otopark alanı da oluşturulacak.

MODERN ŞEHİR İNŞASINI SÜRDÜRÜYORUZ

Ordu’da modern şehir inşasının sürdüğünü söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ünye ilçemizde bulunan galerici esnafları, ilçenin sahil kesiminde ağırlıktaydı. Trafik yoğunluğunun yanı sıra kaldırım işgallerine de yol açan bu duruma el atarak Oto Galericiler Sitesi’nin projesini geliştirdik. Oto galericileri tek merkezde toplayacağımız projeyle, hem sahil bandı rahatlatacak hem de otomobil almak isteyen vatandaşlarımıza sosyal bir yaşam alanı oluşturulacak. Projeyle birlikte oto galerici esnafımızın da iş hacmi önemli ölçüde artacaktır” dedi.

Fiyat belirlemesi daha sonra yapılacak olan Oto Galericiler Sitesi’nde satışlarda önceliğin Ünye’de faaliyet gösteren oto galericilere verilmesi hedeflenirken, talebin yetersiz olması durumunda galericiler haricinde şahıslara da satış yapılması planlanıyor. Galericiler, satışı yapılan yerlerde kiracı olarak da faaliyet gösterebilecek. 


Yayın Tarihi: 23/10/2016