ORMEK Ünye Kurs Merkezi Açıldı


ORMEK Ünye Kurs Merkezi Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ve Fatsa ilçelerinin ardından ORMEK Ünye Kurs Merkezi’nin açılışını bugün yaptı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş açılışta yaptığı konuşmada; “Terör eylemleri ile bu ülkenin önünü kesmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Biz sizlerden aldığımız gücü, burada da görüldüğü gibi hızımızı kesmeden hizmet olarak size vermeye devam edeceğiz”  dedi. Büyük bir katılımın olduğu açılışta ilk konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise kurslarla ilgili teknik bilgileri aktarırken Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ORMEK ile birlikte 500’e yakın meslek grubunda kurs verebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

BAŞKAN YILMAZ: “KURSLARIN TAMAMI ÜCRETSİZ”

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında ORMEK’le ilgili davetlileri geniş çaplı bilgilendirdi. ORMEK’in 500 farklı branşta kurs açabileceğinin altını çizen Başkan Yılmaz; “Açılan kursların tümü ücretsizdir. Kurslar ile sanat ve meslek eğitimleri konusunda öncülük ederek müzik ve sanatsal hobilerin oluşturulması, yeteneklerin ortaya çıkarılması, iş istihdamına önemli bir referans olunması ve katkı sağlanması hedeflenmektedir. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, hizmete ilk olarak 9 Şubat 2015 tarihinde Altınordu ilçesinde 19 branş, 30 grupta toplam 823 kursiyerle eğitime başlamıştır” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: “TOPLAM 3442 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR”

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı verilerini de davetlilerle paylaşan Başkan Enver Yılmaz; “Altınordu ORMEK şubesinde 12 derslik bulunmaktadır. 34 usta öğretici ile 30 branşta, 55 grup açılarak 1161 kursiyerle eğitime devam edilmektedir. Fatsa ORMEK şubesinde ise 18 derslik bulunmaktadır. 37 usta öğretici ile 25 branşt, 50 grup açılarak 1242 kursiyerle eğitime devam edilmektedir. 16 derslik bulunan Ünye şubesinde ise 35 usta öğretici ile 19 branşta, 53 grup açılarak 1039 kursiyerle eğitime devam edilmektedir. Toplamda ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda 106 usta öğretici ile 52 branş ve 158 grupta 3442 kursiyer yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

VALİ BALKANLIOĞLU: “BEŞİKTEN MEZARA KADAR ÖĞRENMEK GEREKİR”

Açılışa katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da ORMEK gibi eğitim yuvalarının meslek edindirmede çok önemli bir misyon üstleneceğinin altını çizerek; “Hayat boyu eğitim devam etmeli. Gençlerimize ne iş yaparsınız diye sorduğumuzda, bize ne iş olursa yaparız diyorlar. Kaliteli bir eğitimle meslek sahibi olmak son derece önemlidir. Ev hanımları dahil herkes el becerilerini bir kazanç haline getirebilirler. Beşikten mezara kadar öğrenmek gerekir. Belediyeler sadece yol, su ve altyapı ile uğraşmıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Gelecek Ordumuz için çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF. DR. KURTULMUŞ: “KİM NE TUZAK KURARSA KURSUN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş ORMEK açılışlarında hep Ordu’da olduğunu ve bu açılışlara katıldığını hatırlatarak; “Sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyor, Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çok farklı alanlarda açılan bu kurslar hem iktisadi hem de sosyal olarak bu ile büyük değer katacaktır. Bundan daha güzeli ise son günlerde iç burkan gelişmelerle birlikte böylesine güzel paylaşımları da beraber yaşıyoruz. Bu ülkeye, bu vatana ve bu millete kim ne tuzak kurarsa kursun 2023 hedeflerine ulaşacağız. Hem ekonomik hem de siyaseten sosyal hedeflerimize birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF. DR. KURTULMUŞ: “O OKULLARI YAKABİLİRSİNİZ ANCAK ORALARDA YETİŞENLERİN BEYİNLERİNİ YAKAMAYACAKSINIZ”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Türkiye’nin dünyada etkin olmasını istemeyenlerin ortaya koyduğu eylemleri beraberce izlediklerine vurgu yaparak; “Son dönemde Ordumuz da iki şehit verdi. Son saldırılarla birlikte Türkiye’ye birileri mesaj vermek istiyor. PKK terör örgütü Türkiye’nin önüne engel olmak istiyor. İstedikleri; bu ülkenin önünü kesmek. Mahalle mahalle devam eden mücadeleler sonrasında bu işi kısa süre içerisinde sona erdireceğiz.  Bunlar okul, cami dinlemiyor ve anlamıyorlar. Devletin her kurumuna saldırıyorlar. Sivillerden, okullardan ve hastanelerden ne istiyorsunuz. Bunlar aklı yerinde olan bir örgüt değil, sadece maşadır. Bunları piyon gibi, kukla gibi kullananlar var ve biz buna pabuç bırakmayacağız. Dirliği ve birliği bozmalarına izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin önünü bunlar ile kesemezler. Bu sadece bir güvenlik meselesi değil, siyasi ve ekonomik kurtuluş meselesidir. Ülkenin her yerinde üniversiteler olacak, eğitim daha da ileri gidecek. Terör örgütlerinin okulları yakmaları ile bunun önüne geçemeyecekler. O okulları yakabilirsiniz ancak oralarda yetişenlerin beyinlerini yakamayacaksınız. Sizden aldığımız güç ile hızımızı kesmeden size hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek milli bütünlüğün önemini belirtti.

ORMEK Ünye Kurs Merkezi protokolün kestiği kurdele sonrasında hizmete girerken, törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Garnizon Komutanı J. Alb. Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur,  Ak Parti İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, İlçe Belediye Başkanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 21/01/2016