Orduluların Gurbetçi Gazetesi 27 Yaşında


Orduluların Gurbetçi Gazetesi 27 Yaşında

Türkiye’de yayınlanan yaklaşık 2 bin 391 yerel gazeteden, okuyucularına abone sistemiyle ulaşan gazeteler arasında ilk 10’da gösterilen, Ordulular’ın gurbetçi Ordu Mesudiye Gazetesi 27’nci yayın yılana girdi.

1991 yılından beri Ordulular’ın gurbet ellerde yayın yapan Ordu Mesudiye Gazetesi, 26 yılı geride bırakarak, 27 yaşına ulaştı. Abone tabanı açısından Türkiye’nin ilk 10 yerel gazetesinden birisi olarak gösterilen Ordu Mesudiye Gazetesi, ayni zamanda Ordulular’ın gurbette yayınlanan ilk gazetesi olma özelliğine de sahip.

Tabloid boy sayfa düzeniyle 1991 yılından beri yayını sürdüren Ordu Mesudiye Gazetesi, Türkiye’nin 81 ili ve pek çok ilçesiyle, yurt dışında Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Romanya, Yunanistan, Amerika, Gürcistan, Türkmenistan’ın da aralarında bulunduğu 12 ayrı ülkedeki okurlarına abone sistemiyle ulaştırılıyor.

Temsilci ve muhabirlerinin tamamen gönüllülük esasına göre görev yaptığı Gazete’nin kendi temsilci ve muhabirlerinin yanı sıra, dünyanın her yanındaki aboneleri, kendi yaşadıkları ülke ve şehirlerdeki haberleri gönderip, gönüllü muhabirlik yaparak, çok sayıdaki ülkede yüzlerce muhabir ağına sahip olmasını sağlıyor.

Gazetenin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Sefai Uzunyurt, 27’nci yıl nedeniyle yaptığı açıklamada yerel basının çok zor koşullar altında var olma mücadelesi yaptığını söyleyerek; “Ordu yöresindeki yerel gazete ve televizyonlar, para kazanmayı değil, hizmeti önde gözetiyorlar. Yerel basınımızın yaptığı bu özveriye, ne yazık ki Ordu toplumunun büyük kesimi ayni karşılığı vermiyor. Ordu gazeteleri arasında en fazla abone sayısına Ordu Mesudiye Gazetesi sahip olmakla birlikte, harcanan emeğe göre bu Gazete’nin de parasını yatırmış abone sayısının 2 binler seviyesinde kalması, Ordulular’ın kendi yerel basınına sahip çıkmadıklarının en önemli örneğini oluşturuyor.

Dünya genelindeki Ordulular’ın nüfusu yaklaşık 1 milyon 700 bin. Türkiye’nin 81 iline ve yurt dışına dağılmış 400 bin Ordulu ailemiz, yani hanemiz var. Bu kadar büyük nüfus içinden Ordu yöresine ait yerel gazetelerimize abone olan Ordulu sayısı ne yazık ki 10 binin altında.

Ordu toplumu ilerlemek, siyasette, ekonomide, bürokraside söz sahip sahibi olmak istiyorsa yerel basınına, yani gazete ve televizyonlarıa sahip çıkmak zorunda” diyerek, Ordulular’ın yerel basınına abone olarak ve reklam vererek destek olmaları gerektiğini söyledi. 


Yayın Tarihi: 10/12/2017