Ordu Üniversitesi 10 Yaşında


Ordu Üniversitesi 10 Yaşında

Ordu Üniversitesi 10. Kuruluş Yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi Morfoloji Binası Konferans Salonu"nda gerçekleştirilen 10. Kuruluş Yıldönümü Törenine, Vali irfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Baro Başkanı Av. İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi, tıpla, tarımla, turizmle, sporla, kültürle, sanatla ve yerel sektörle iç içe yürüttüğü çalışmalar neticesinde, adından başarı ile söz ettiren üniversal bir yapı durumundadır. Akademik ve idari personelimizin yanında öğrencilerimizin katılımları ile yürütülen ortak  projeler, tarafımızca topluma hizmet olarak addedilebilmektedir. Onuncu kuruluş yıldönümünü kutlayan üniversitemizin evrensel normlarda elde ettiği başarılar şüphesiz sadece bizim değil, Ordu halkının da ortak mutluluğu ve gururudur" şeklinde konuştu.

Ordu insanının ve nesillerin daha eğitimli yetişmesi adına üniversitelerin büyük rol oynadığına dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, "Ordu Üniversitemiz özgün bir üniversite olma yolunda hızlı, samimi ve gayretli adımlarla yoluna ilerliyor. Bu niyetlerle de ben nice on yıllarda buluşmak temennisi ile kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş saygıdeğer rektörlerimize, akademisyenlerimize, şu anki yönetim kadromuza gönülden teşekkür ediyorum. Ordu insanımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin daha irfanlı bir şekilde yetişmesine adına, yetiştireceğiniz öğrencilerin memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu; "Üniversiteler Bilimin Anahtarıdır"

Ordu Üniversitesi'nin kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada Üniversitelerin Bilimin Anahtarı olduğunu kaydetti. Vali Balkanlıoğlu, "20 bin öğrencinin yanı sıra çok sayıda master yapan öğrencileri ve öğretim üyesi ile bacasız bir fabrika konumunda olan üniversiteler, şehrin istihdamına ve kültür hayatına büyük katkılar sunmaktadır. Bilimin anahtarı olan üniversiteler, bilginin üretilmesi ve genç nesillere aktarılması, ülkenin kalkınması için de son derece önemlidir. Bu nedenle evrensel bilime ışık tutma yolunda kararlılıkla ilerleyen genç Ordu Üniversitemize tüm çalışmalarına başarılar diliyor, üniversitemizin gelişmesinde ve büyümesinde katkısı bulunan başta Rektörümüz Prof.Dr.Tarık Yarılgaç’a, tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyor, 10. kuruluş yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kutlama programı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi, 10. yıl pastasının kesilmesi ile devam etti.


Yayın Tarihi: 22/03/2016