Ordu 5G Teknolojisine Geçiyor


Ordu 5G Teknolojisine Geçiyor

Türkiye 4,5G teknolojisini kullanırken Ordu 5G teknolojisine geçiyor. Dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumunda bulunan Huawei, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell ortaklığında 5G teknolojisini Ordu’ya kuruyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in dijital alanda “Akıllı Şehir Projesi” kapsamında 2 ay önce Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell ortaklığında akıllı şehir protokolü imzalayan Huawei, teknoloji tırını İstanbul ve Ankara’nın dışında sadece Ordu’ya gönderdi.

Ordu’ya gelen teknoloji tırında; gelecekte fiber hızda internete bağlanacak 5G kullanıcı terminalleri, sanal gerçeklik gözlüğü ve bilgisayara gerek kalmadan bulut üzerinden oyun oynama teknolojisi tanıtıldı.

BAŞKAN GÜLER: “ORDU TEKNOLOJİK BİR YOLCULUĞA ÇIKTI”

Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zhangxiaolong Freddie, Turkcell Direktörü Utku Yılmaz, Turkcell Kuzey Doğu Bölge Direktörü Gürol Bozan ve Trabzon Bölge ekibinin de hazır bulunduğu törenle Orduluların karşısına çıkan Huawei teknoloji tırının Ordu’ya gelişi sebebiyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu çok iyi bir teknoloji yolculuğuna çıkıyor” dedi.

Güler, konuşmasında şunlar belirtti:

“Dünyanın en büyük sektörlerinden biri olan Huwaei Ordu’muzu ziyaret etti. Dünyanın dev şirketi olan Huwaei’nin temsilcileri Ankara ve İstanbul’un dışında Türkiye’de Ordu’yu seçtiler. Ordu’nun seçilmesi bizim için çok önemli. Çünkü bu dijital dönüşümde bu teknolojik seyahatte önemli adımlar atıyoruz. Ordu teknolojik bir yolculuğa çıktı. Dijital bir dönüşüme başlıyoruz. Aynı zamanda Turkcell ile akıllı şehir anlaşması yaptık. Hayatımız bu şekilde daha kolay olacak. Dünyanın her yeriyle kesintisiz ve en modern usulle çalışmalar yapacağız. Ordu’da özellikle 290 noktada Turkcell hizmet veriyor. Bunun yarısı 4,5G ve dolayısıyla da 3 ayrı fiber omurga oluşturduk. Yaylalarımızda 45 karavanla hareketli olarak hizmet veriyor. Huwaie 10 ayrı okulumuzda internet bağlantısı olmayan yere de ayrıca destek sağlamaktadır. Fiber altyapımız var, olmadığı yerde de hava fiberi dediğimiz “air fiber” var. Havadan fiber döşemiş gibi oluyoruz. İlk defa Ordu’da uygulamasını yapacaklar. Buraya gelmelerinin sebepleri arasında bizim teknolojiye çok önem vermemiz. İlimiz yazılımlarıyla da çok önemli bir noktaya doğru hareket ediyor. Turkcell ve Huawie ile de güzel bir çalışma yürütülüyor. Şehirdeki insanla yayladaki insan arasında fırsat eşitliği minimize edilmiş olacak. Vatandaşlarımıza büyük bir avantaj sağlamış olacak. Yaşam kalitesi daha güzel bir topluma doğru gidiyoruz. Huawei’ye, Turkcell’e ve desteği gecen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HUAWEİ TÜRKİYE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ZHANGXİAOLONG FREDDİE: “5G İLE İLGİLİ YENİ TEKNOLOJİK ATILIMLARDA ORDU’YA DESTEK OLACAĞIM”

Başkan Güler’i makamında ziyaret eden Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zhangxiaolong Freddie, “Orduda olmaktan dolayı memnunum. Önümüzdeki süreçte daha fazla etkinlik ve 5G ile ilgili yeni teknolojik atılımlarda Ordu’ya destek olacağım. Yeni iş fırsatları ile ilgili çalışmalarımı da sürdüreceğim. Okullarda özellikle internet altyapısı olmayan yerlerde internet hizmetinin sağlanması için superbox dediğimiz ve hava fiberi dediğimiz çözümlerin ikisini Turkcell ile değerlendireceğiz. Bunlardan hangisi uygunsa fizibilite analizine göre okullar için internet hizmeti sağlamayı düşünüyoruz. Okulların yüksek internete ulaşması için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

TURKCELL DİREKTÖRÜ UTKU YILMAZ: ORDU’DA CİDDİ SAYIDA SERVİS VERİYORUZ”

Ordu’da olmaktan duyduğu memnuniyet dile getiren Turkcell Direktörü Utku Yılmaz, “ Turkcell olarak bugüne kadar Ordu’ya çok ciddi sayıda iletişim noktası vermiş bulunuyoruz. Bu desteğimiz her geçen gün artarak devam edecek. Turkcell kalitesi ile artık Ordu’da internetin ve servis kapsamayan ilçe ve mahalle kalmayacak. Bizlere verdiği destek dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 08/07/2019