Ordu 3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası Başladı


Ordu 3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği ve aralarında birçok önemli unvanlara sahip 610 satranç sporcusunun katıldığı “Ordu 3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası” başladı.

4 Nisan’da başlayan ve 9 Nisan’da sona erecek olan turnuva için Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonunda açılış töreni düzenlendi. Törene Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, protokol üyeleri, davetliler, satranç sporcuları ve aileleri katıldı.

TURNUVA SPORCU SAYISI VE KALİTESİ BAKIMINDAN TÜRKİYE’DE BİRİNCİ

Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, turnuvanın 3 yıl içerisinde yakaladığı başarıya dikkat çekerek “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz Ordu III. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası, ülkemiz genelinde düzenlenen özel satranç turnuvaları arasında katılımcı sayısı ve sporcu kalitesi açısından birinci sırada yer alıyor” dedi.

Genel Sekreter Civelek düzenlenen turnuva ile birçok amacı gerçekleştirdiklerini belirterek “Satranç turnuvasını ilimizde düzenlemekle; çocuklarımızı satranç spor dalına yönlendiriyor, uluslararası gençlik ve spor organizasyonlarına katılacaklara destek oluyoruz. Spor alanlarına daha çok vatandaşımızın katılımını sağlayarak çocuklarımızda spor sevgisi ve kültürü ile sağlıklı bir toplumun temelini oluşturuyoruz. Ayrıca turnuvamız ile ülkemiz ve ilimizin tanıtımını yaparak ülkeler arasında dostluk ve barışa katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

TOPLAM ÖDÜL TUTARI 52 BİN TL

Satranç sporuna üç yılda 440 bin lira destek verdiklerini belirten Genel Sekreter Civelek, 19 ülkeden 51 yabancı sporcu, 42 ilden 241 ve ilimizden de 318 olmak üzere 610 satranç sporcunun mücadele edeceği turnuva süresince çeşitli kategorilerde dereceye giren sporculara toplamda 52.000 TL ödül vereceklerini söyledi.

TURNUVAYA YABANCI SPORCULARIN YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay Ordu 3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nın uluslararası alanda tanınan ve bilinen bir turnuva haline geldiğine dikkat çekerek “Ordu 3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası çok iyi organize edilmiş bir turnuva olarak ulusal ve uluslararası alanda adını duyurmaya başladı. Çeşitli illerden ve farklı ülkelerden birçok sporcu turnuvaya ilgi gösteriyor. Turnuvaya katılan profesyonel sporcuların ELO (dünya çapındaki satranç puanı) ortalaması 2.100’ün üzerinde. Bu da katılan sporcuların çok kuvvetli sporcular olduğu ve güzel bir turnuva olacağı anlamına geliyor” dedi.

Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası, açılış konuşmalarının ardından Genel Sekreter Bülent Civelek ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın yaptığı sembolik müsabaka ile başladı.

PAZAR GÜNÜ KAPANIŞ TÖRENİ YAPILACAK

4 - 9 Nisan 2017 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri Pazar günü düzenlenecek törenle dağıtılacak.


Yayın Tarihi: 05/04/2017