OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Görev Değişimi


OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde  Görev Değişimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi  (Tıp Fakültesi Hastanesi) müdürlüğünü (Başhekim) 4 yıldır yürüten Prof. Dr. Recep Sancak, yerini Prof. Dr. Ünsal Özgen’e bıraktı.

Tıp Fakültesi Hastanesi  Başhekimlik makam odasında gerçekleştirilen devir-teslim törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ve başhekimlik personeli katıldı.

“Bu görevler gelip geçici, kalıcı olan kurumumuz”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, “Bu görevi 4 yıldır sürdüren Recep Hocamız, bayrağı bugün Ünsal Hocamıza teslim ediyor. Bu 4 yılın yaklaşık 2,5-3 yılında birlikte çalıştık. Bu görevler gelip geçici, kalıcı olan kurumumuza yaptığımız katkılarımız. Kendisi özveriyle çalıştı, kurumun daha iyi yerlere gelmesi için hastanemizin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele etti. Ünsal Hocamızın da tecrübesiyle hastanemize çok iyi hizmetler edeceğine inanıyoruz. Hizmetlerinden dolayı Recep Hocamıza teşekkür ediyor, Ünsal Hocamıza da yeni görevinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“Bu işe yıllarını vermiş bir arkadaşımıza görevi devrediyoruz”

Görevi devreden Prof. Dr. Recep Sancak ise ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemde göreve geldiklerini belirterek, “Görevi devraldığımızda kendimize belirli hedefler koyduk. İnanın hepsinde bu hedeflere ulaştık. İşin en sıkıntılı kısmı mali kısmıydı. Ciromuzu artırdık. Gelecekteki harcamalar için hesabında parası olan bir fakülte bıraktık. Kısacası enkaz devretmedik. Bu işe yıllarını vermiş bir arkadaşımıza görevi devrediyoruz. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

“Bu gemiyi yürütmek için çaba sarf edeceğiz”

Başhekim Prof. Dr. Ünsal Özgen de, “Recep Hocamın bıraktığı yerden nöbeti biz devralıyoruz. Bu tür görevlerde esas olan devlettir. Devletin işi durmaz, gereği neyse yapılacaktır. Tabi ki ben de elimden geldiğince, takım arkadaşlarımla birlikte, bu gemiyi yürütmek için çaba sarf edeceğiz. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından görevi devreden Prof. Dr. Recep Sancak, 4 yıl boyunca birlikte çalıştığı Başhekimlik personeliyle vedalaştı.

Prof. Dr. Ünsal Özgen kimdir?

1963 yılında Yozgat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı şehirde tamamladı. Lisans eğitimini 1986 yılında Erciyes Üniversitesinde, Çocuk Hastalıkları uzmanlık eğitimini 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Çocuk Hematoloji yandal eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde tamamladı. Öğretim üyeliğine 1993 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olup 2002 yılında doçent, 2008 yılında profesör unvanını aldı. Bilimsel araştırmalar için 1998 yılında Wayne State University, Michigan Children Hospital’de çalıştı. İnönü Üniversitesinde 2008-2016 yılları arasında Rektör Danışmanlığı, Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanlığı, Hastane Başhekimliği, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yaptı. Bu zaman diliminde “Ulusal Çekirdek Eğitim Programı 2014” komisyonu çalışmalarına katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde 2018 yılında göreve başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Yayın Tarihi: 17/03/2019