OMÜ Senatosu’na Terme Ev Sahipliği Yaptı


OMÜ Senatosu’na Terme Ev Sahipliği Yaptı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senato Toplantısı, Terme Meslek Yüksekokulunda (MYO)  Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Senato Üyeleri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından verilen yemekte bir araya geldi. Yemeğe; Terme Kaymakamlığına vekâlet eden Mustafa Güney, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Belediye Başkanı Şenol Kul ile Senato Üyeleri ve ilçe protokolü katıldı.

Terme Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi yaptığı selamlama konuşmasında, OMÜ Senatosu’nu Terme’de ağırlamaktan ötürü mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek 2000 yılında başladıkları eğitim-öğretim faaliyetlerinin artarak devam ettiğini söyledi. Doç. Dr. Terzi, bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta üniversite yönetimi olmak üzere bütün kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine şükranlarını sundu. Müdür Erol Terzi, konuşmasının ardından kendisinin hazırlamış olduğu Terme MYO’yu her yönüyle tanıtan kısa tanıtım filmini katılımcılarla paylaştı.

Programın açılış konuşmasını yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da ülkenin yetiştirdiği ve kendilerinden çok şey beklediği üniversite kadrosunun ilk kez Terme’de toplanmasının çok anlamlı olduğunu ve kendilerini son derece onurlandığını vurgulayarak Rektör Bilgiç ve Senato Üyelerine teşekkür etti. Başkan Kul, bir eğitimci olarak çok sık dile getirdiğini ifade ettiği “Eğitimli insanları yönetmek kolay, esir almak imkânsızdır.” sözünü katılımcılarla paylaşarak, ”Bu anlamda bir ülkenin geleceğinde eğitim hayati öneme sahiptir ve sadece Terme’de değil bütün ülkemizde eğitimin hak ettiği yere geleceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

“Güzel şeyler yaptığınızda mutlaka karşılığı oluyor”

Terme’de son 2 yılda yapılan 8 okul hakkında bilgiler vererek Terme’deki gelişim ve dönüşümün dikkat çekici olduğuna işaret eden Başkan Kul sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Terme ilçemiz Samsun’un ilk ve tek tekli eğitime geçen ilçesi. Yani nereden nereye geldik. Mesela, hep beraber ziyaret edeceğimiz Kozluk OMV Fen Lisemiz hakikaten örnek bir okul konumunda; ormanda yürüyüş yolları olan, 50 dönümlük bir arazide tenis kortundan spor salonuna kadar birçok donatının olduğu bir okul. Demek ki güzel şeyler yaptığınızda mutlaka bir karşılığı oluyor. Şunu da belirtmek isterim ki bu 8 okulu devletin katkılarıyla birlikte hayırseverlerle, Termelilerle eğitim hayatına kazandırdık. Türkiye’de 2 yılda da 8 okulun yapıldığı başka bir ilçe yoktur. Kısacası bizler, Terme halkı eğitimi çok önemsiyoruz.”

Terme’ye 300 kişilik yüksekokul yurdu yapılacak 

Konuşmasında 300 kişilik Terme MYO yurdunun yatırım programına alındığı müjdesini veren Başkan Şenol Kul yapım çalışmalarının da en kısa sürede başlayacağını söyledi. Terme’nin uzun süredir atıl vaziyette bir kenarda kaldığını ancak artık bu makûs talihini yenerek her alanda öne çıkmak isteğini kaydeden Belediye Başkanı Kul devamında şöyle konuştu: “Bu anlamda ilk tercih ettiğimiz alan eğitim. Terme, büyük ilçeler içerisinde fakültesi olmayan tek ilçe. Biz altyapımızı hazırladık. Burada Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesi, kurulmuş bir fakülte olmakla birlikte faaliyete henüz geçmedi. O anlamda Sayın Rektörümüz ve Senato Üyelerimizden yardım talep ediyoruz.”


Yayın Tarihi: 18/10/2017