OMÜ ile Gazi Üniversitesi Arasında Önemli İş Birliği


OMÜ ile Gazi Üniversitesi Arasında Önemli İş Birliği

Türkiye’nin iki önemli ve köklü üniversiteleri arasında olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gazi Üniversitesi arasında eğitim-öğretim iş birliği protokolü imzalandı.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde imzalanan protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız imza attı.

Protokolle OMÜ Eczacılık Fakültesinin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkânları eczalık eğitimi için yeterli hale gelinceye kadar; OMÜ Eczacılık Fakültesine yerleştirilen öğrencilerin-eğitim öğretimlerinin Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde devam etmeleri amaçlanıyor.

Protokol kapsamında eğitim-öğretimlerini Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde devam eden OMÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri, Gazi Üniversitesi eğitim-öğretim sınav yönetmeliği hükümlerine göre eğitim-öğretimlerini yürütecek. Ayrıca OMÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin faydalandığı bütün fiziki ve sosyal imkânlardan eşit olarak faydalanacak.

İki üniversite arasında imzalanan protokolün süresi ise OMÜ Eczacılık Fakültesinin fiziki alt yapısı ve akademik kadro imkânlarının eczacılık eğitimi için yeterli hale gelmesiyle sona erecek.

 


Yayın Tarihi: 16/03/2022 - 13:57