OMÜ Fen Edebiyatta Dekanlık Devir Teslim Töreni


OMÜ Fen Edebiyatta Dekanlık Devir Teslim Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesindeki devir teslim töreni Rektör Prof. Sait Bilgiç’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Pancar görevini yeni Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Batı’ya devretti.

Fakültenin dekanlık makamında gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu tarz yöneticilik görevlerinde önemli olanın geride hoş bir seda bırakmak ve söz konusu görevi hayırla anılacak bir hizmetle tamamlamak olduğunu söyledi. Rektör Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devir teslim süreçlerinde temel yaklaşımımız, öncelikle beklentileri karşılayabilmek ve dün yanlış denilen şeylerin giderilmesi azmini daha yüksek tutarak işe başlamak. Biz bu ümidi canlı tutup yeşertecek bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz.”

“Birlik ve Beraberlik Ruhu”

Fen Edebiyat Fakültesinin OMÜ’nün en köklü, en eski ve en büyük fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Yeni dekanımızın tez zamanda fakültedeki sorunlara çözüm bulacağına inanıyoruz. Rektörlük olarak burada bulunmamızın nedeni de birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmaya ve bu heyecanı zinde kılmaya çalışmamızdan kaynaklanıyor. Bu bağlamda kimsenin fikriyle, düşüncesiyle ilgili herhangi bir ayrım söz konusu olmayacak.  Bu beraberlik atmosferini geleceğe taşımak niyetindeyiz.” şeklinde konuştu.

“Allah hizmet edenden razı olsun, hizmet edeceklere de güç ve kuvvet versin” diyerek eski Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Pancar’a çalışmaları ve emekleri için teşekkür eden Rektör Bilgiç, yeni Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Batı’ya da “Görevlerin başlangıcı kadar bitişi de çok önemlidir. Allah size bu görevi hakkıyla yerine getirmeyi nasip etsin.” temennisinde bulundu.

“Görevimizin İdraki İçindeyiz”

Prof. Dr. Ali Pancar da “Görevi bıraktığım arkadaşımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. İlk defa böyle güzel bir devir teslime şahit oluyorum. Çok güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.

Yeni Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Batı ise yeni bir görev üstlendiklerini ifade ederek, “İşin ucundan tutmak zorunda olduğumuzun, görev ve sorumluluğumuzun idraki içindeyiz. Görevi Prof. Dr. Ali Pancar gibi çok sevdiğim ve saydığım bir ağabeyimden almak, benim için şereftir. İnşallah bundan sonra da kendisinin birikim ve tecrübelerinden yararlanacağız. Sorunların çözümü sürecinde hep birlikte sizlerin katkıları ile bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz.” diye konuştu. 


Yayın Tarihi: 28/08/2016