OMU Eğitim Mezunları Keplerini Gelecek için Havalandırdı


OMU Eğitim Mezunları Keplerini Gelecek için Havalandırdı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 2017 - 2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç öğretmen adayı mezunlar geleceğe uğurlandı.

Üniversitenin Öğrenci Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen törene; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, fakülte dekanları, öğretim elemanları ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende mezun öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansırken, aileleri ve yakınları da onları bu özel anlarında yalnız bırakmadı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte birincisi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü mezunu Hilal Kumaş, üzerlerinde emekleri olan akademisyenlere ve velilere minnet ve şükran duygularını ifade ederek “Sorumluluğumuzun bilincinde olarak burada bütün misafirlerimizin, tarihin ve milletimizin huzurunda sizler adına ve sizlerle birlikte söz veriyorum: Öğretmenlik onurunu asla çiğnetmeyecek, o kutsal bayrağı elimizden hiç düşürmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Yeni başlangıçlar sizlere hayırlar ve uğurlar getirsin”

Protokol konuşmaları ile devam törende ilk olarak söz alan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, öncelikle eğitimin yeni neferlerini tebrik edip onlarla gurur duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Ceyhan “Her kışın nasıl ki bir baharı varsa her şeyin de bir sonu mutlaka vardır. İşte bahara geldiniz. Ancak bir gerçek daha var ki; o da, her baharın bir başlangıcı vardır. Yeni başlangıçlar sizlere hayırlar, uğurlar getirsin; geleceğiniz aydınlık olsun, Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.” sözleriyle de mezunları selamladı.

Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarını bugünkü tablonun mimarları olarak tanımlayan Ceyhan “Üniversitemize geldikleri günden beri bir mücevher gibi dantel dantel işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi; iş yaşamlarında ve sosyal hayatta çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara aynı zamanda bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz. Çabalarınız için geç öğretmen adaylarımız ve velilere adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ceyhan velilere de hitaben “Bu eserin arkasındaki en büyük destekçiler siz değerli velilerimizsiniz. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz. Evlatlarınız sizlerden aldıkları güç ile yanı sıra da azim ve kararlılıkla çalışıp bugünlere eriştiler. Bunun için herkesin huzurunda tüm genç öğretmen adaylarımız adına hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.” sözlerine yer verdi.

Mezunlara; aileleri, ülkeleri ve üniversitelerini unutmamaları çağrısı yapan Ceyhan “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünün sorumluluğunu anlayarak mesleğinizi yapmayı Allah nasip etsin.” temennisinde bulundu.


Yayın Tarihi: 01/06/2018