Öğretmenlik, En Kutsal Görev ve Sorumluluklar İle Donanmış Bir Görevdir


Öğretmenlik, En Kutsal Görev ve Sorumluluklar İle Donanmış Bir Görevdir

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Bilgiç’in mesajı şöyle;

‘Öğretmenlik, bir ülkenin ve milletin varlığının üzerine inşa edildiği kültürel kodların bugünlerden yarınlara taşınmasında en kutsal görev ve sorumluluklar ile donanmış önemli bir görevdir.

Öğretmenler de bu asil vazifeyi icra ederken, sadece kuşaklar arası bir nakil ve bilgi aktarımı gerçekleştirmezler; aynı zamanda uzun ve karmaşık hayat yolunun önemli bir kesitinde öğrencileri için birer yol gösterici de olurlar.

Öyle ki her birimizin;  ailemize, çevremize olduğu kadar ve belki daha da fazla aynı zamanda ilkokul sıralarında ilk karşılaştığımızdan bu yana hayatlarımıza dokunan, rehberlik eden, düşünce dünyamızın şekillenmesine katkı sağlayan öğretmenlerimize sonsuz minnet borcumuz var.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimizin ve insanlığın bütün bir tarih boyunca edindiği kültür ve bilgi birikimini çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek nesillerimize binbir emek ve fedakârlıkla ilmek ilmek nakşeden tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü en derin saygılarımla ve şükranlarımla kutluyorum’. 


Yayın Tarihi: 22/11/2016