Obezite Ameliyatından Korkmayın


Obezite Ameliyatından Korkmayın

Obezite tedavisinde bir yönteminde cerrahi olduğunu belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş, "Kişideki Obezite Cerrahisinin ağır bir yöntem olduğu korkusu, faydadan çok zarar getirmektedir. Bu konuyu her detayına kadar hastalarımızla önceden A'dan Z'ye paylaşmaktayız" dedi.

Obezite en ideal tedavi yöntemi kişinin yaşı, cinsiyeti, kilosu ve varsa mevcut sağlık sorunlarına göre şekillendiğini ifade eden Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş; “Obezite oluşmadan korunma büyük önem taşımaktadır. Obeziteden korunma, çocukluk çağında başlamalıdır. Çocuk özellikle ergenlik döneminde oluşan Obezite, yetişkinlik dönemi obezitesi için zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle aile, okul ve çevre yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında aydınlatılmalıdır. Obezite tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Obezite tedavisinde diyet, egzersiz gibi yetersiz kalan yöntemlerde cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Kişiye uygun cerrahi yöntemi kendisine aydınlatarak ve süreci anlatarak ilerlenmektedir”

3 KESİDEN OPERASYON

Obezite tedavisinde operasyon normalde 5 noktadan yapılır, biz bunu 4 noktadan şimdi ise 3 noktadan yapıyoruz. Hasta ameliyat sonrasında hem ağrısı az oluyor hem de estetik kaygıların biraz daha önüne geçmiş oluyoruz. Ameliyattan bir gün sonra beslenme düzeni başlıyor. Ameliyattan 2 gün sonra gözetimimiz altında evine gidiyor. En önemli hasta evine memleketine gitse bile 24 saat telefonla ulaşabiliyor. Hastalarımız ile bir aile ortamı gibi 7 gün 24 saat iletişim halindeyiz.

Yani bazı hastalarımız öncesinde bize şunu söylüyor. Bu ameliyattan korkuyoruz çevremizden doktorlar sizi biçip, kesiyor, ağır bir ameliyat şeklinde yanlış bilgiler verilerek korkutuluyor. Aslında böyle bir durum yok az önce dediğimiz gibi hastanın vücudunda açtığımız 3 küçük nokta dediğimiz kesi üzerinden Obezite operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. " diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 22/12/2019