OBBKT’den Yeni Oyun “Komşu Köyün Delisi”


OBBKT’den Yeni Oyun “Komşu Köyün Delisi”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, kentin kültür ve sanat hayatına ışık tutmaya devam ediyor. Yeni yılda, yeni bir oyunla sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanan OBBKT,  bu defa Üstün Dökmen’in yazdığı, devlet tiyatrolarında uzun süre sahnelenen ve büyük ilgi gören “Komşu Köyün Delisi” adlı oyunu 12 Şubat 2016 tarihinden itibaren her Salı ve Cuma günleri saat 20:00’de sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Oyunun Konusu

Delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyü’nde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır aynı olan Muhtar Halis Ağa, bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir’in ve rakibi Tırmıkçı Hüseyin Ağa’nın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar, bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye köyümüze deli aranıyor diye bir ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga, bu ilanın üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlar. Gazeteye “Deli Aranıyor” ilanı verildiği için ve ilana talip olan Deli Hamdi, köye geldikten sonra kendi içlerindeki deliyi ortaya çıkarır.

Oyun Yazarı Üstün Dökmen

Oyunu Yöneten Ufuk Ersoy

Yönetmen Yardımcısı A. Rıfat Çol

Sahne Amiri Murat Güneytepe

OYUNCULAR

Ufuk Ersoy, Bülent Reisoğlu, Murat Güneytepe, A.Rıfat Çol, Hikmet Altan, A.Kemal Tandoğan, Bülent Öztürk, Furkan Ordu Öztürk, Kasım Uysal, Cemil Gündüz, Türker Büyük, Nurhayat Doğru, İlayda Alper, Ayşe T.Akkaş, Yeliz Varol, Murat Türkmen, Hüseyin Aydın, Nilsu Namlı, Yeşim Usta, Gamze S.Gündüz, Mürüvvet Aydın

TEKNİK EKİP

Murat Çavuş, Cemal Arslan, İmdat Akyıldız, Zafer Bozdağ

MÜZİK

Hüseyin Aydın


Yayın Tarihi: 09/02/2016