Mustafa Demir: 'Yatay Şehirleşme Önceliğimiz Olacak'


Mustafa Demir: 'Yatay Şehirleşme Önceliğimiz Olacak'

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, yatay şehirleşmeyi yeni dönemde şehircilik vizyonu haline getireceklerini belirterek, "Yeni bir kent yaşamını halkımıza sunucağız." dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir,  kent genelinde yatay şehirleşmeyi öncelikli hale getireceklerini, kentin değerlerini yeni yaşam alanlarıyla artıracaklarını söyledi.

Yatay şehirleşme konusunun önemli ve hükümet programında da olduğunu anımsatan Demir, günümüzde dikey yapılaşmanın olumsuz etkilerinden herkesin rahatsız olduğunu, gökdelenlerin, çok katlı binaların arasında kentlerin yok olup gittiğini belirtti.

'ŞEHRİMİZ NEFES ALACAK'

Özellikle dar alanlarda dikey yerine, yatay yapılaşmanın önünün açılacağı bilgisini veren Demir, "

Dar alanda dikey yapılar yerine, geniş alanda yatay yapılar alt yapıyı rahatlatarak şehir kalitesi ve konforunu yükseltecektir. Yatay şehirleşme söz konusu olduğunda kentsel dönüşümün rolü de bir kat daha artmaktadır. Mevcut durum bize şehirleşmenin yatay şehirleşmeye yönelik olması gerektiğini göstermektedir. Kent yaşamının ve yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde yatay yapılaşmaya geçiş olacak. Herkesin bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyoruz." diye konuştu.

'YATAY ŞEHİRLEŞME BAŞLATILACAK'

"Şehrimizi doğayla kucaklaştırmak, insanların nefes alır hale gelmesini istiyoruz." diyen Demir, "Mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimarı kentimize büyük bir canlılık getirecek. Kentsel dönüşüm uygulamalarında, yeni imara açılan noktalarda özellikle yatay mimariye dikkat edilecek. Çocuklarımız mahallerde özgürce koşup oynamalı, ağaçla, yeşille iç içe olmalı. Kent dokumuzun, kültürümüzün kaybolmaması gerekli. Önümüzdeki süreçte 31 Mart'ta halkımızdan yetkiyi aldığımız andan itibaren yatay şehirleşme sürecine girmiş olacağız." şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 28/03/2019