Millî Takımımız EURO 2020’de İkinci Maçında da Mağlup


Millî Takımımız EURO 2020’de İkinci Maçında da Mağlup

A Millî Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu.

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galler'e galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Aaron Ramsey ve 90+5. dakikada Connor Roberts attı. Galler, 61. dakikada ise Gareth Bale ile bir penaltı atışından yararlanamadı. 

EURO 2020'de ikinci maçında da puanla tanışamayan Millîlerimiz, A Grubu'ndaki son karşılaşmasında 20 Haziran Pazar günü TSİ 19.00'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

A Grubu'nda günün diğer maçında ise İtalya, İsviçre'yi Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta 3-0 mağlup etti ve son 16 turuna kalmayı garantiledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev tribünde



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Galler ile oynadığı maçı izledi. Azerbaycan'da temaslarda bulunan Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta tribünden destekledi. Erdoğan, maçı eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile izledi.

Şenol Güneş: ‘Üzgünüz’

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler'e 2-0 yenilen A Millî Takım'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya maçında alınan kötü sonucun etkilerinin Galler maçına da yansıdığını söyledi.

Güneş, Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Uzun süre hayaller kurduk, iyi bir sonuçla buradan çıkacağımızı düşünüyorduk. İlk maçtaki kötü başlangıç bu maçın başına da yansıdı, sonra oyuna ortak olduk. Defans arkasına atılan topla yediğimiz gol sonrası rakibin direnci arttı. İkinci yarı pozisyonlar bulduk, daha becerikli olmamız gerekiyordu. Rakibin atağa çıkmalarında sıkıntılarımız vardı, rakip soğuk kanlı ve sabırlı oynayarak 2-0’ı yakaladı. Top kayıplarımız, zaman zaman blokların kopması, rakibe büyük avantaj verdi. İlk maçın oyun şoku, bu maçta da özellikle ilk bölümde takım üzerinde baskı oluşturmuş. Bizim takım için bu kadar pas hatası olan iki maç oldu. Maalesef üzgünüz, bu turnuva önemliydi, daha iyi bir oyunla ve sonuçla çıkmamız gerekiyordu. Rakibimiz büyük avantaj yakaladı, biz kazanmayı düşünürken, berabere bile kalamadık. Son maça bir şansımız daha olabilirdi, diğer takımlara göre averaja da bakarsak zor gözüküyor. Rakibi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Stat: Bakü Olimpiyat

Hakemler: Artur Dias, Rui Tavares, Paulo Soares (Portekiz)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş (Dk. 72 Mert Müldür), Okay Yokuşlu (Dk. 46 Merih Demiral), Ozan Tufan (Dk. 46 Yusuf Yazıcı), Cengiz Ünder (Dk. 83 İrfan Can Kahveci), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman (Dk.75 Halil Dervişoğlu), Burak Yılmaz 

Yedekler: Mert Günok, Altay Bayındır, Dorukhan Toköz, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu

Galler: Danny Ward, Connor Roberts, Joe Rodon, Ben Davies, Chris Mepham, Joe Morrell, Joe Allen (Dk.73 Ethan Ampadu), Aaron Ramsey (Dk. 85 Harry Wilson), Daniel James (Dk. 90+4 Neco Williams), Kieffer Moore, Gareth Bale

Yedekler: Wayne Hennessey, Adam Davies, Chris Gunter, Tom Lockyer, Tyler Roberts, Rhyb Norrington-Davies, Jonny Williams, David Brooks, Dylan Levitt

Sarı kartlar: Dk. 90+2 Ben Davies, Dk. 90+2 Mepham (Galler), Dk. 90+2 Burak Yılmaz, Dk. 90+2 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

Goller: Dk. 42 Aaron Ramsey, Dk. 90+5 Connor Roberts (Galler) 

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 16/06/2021