Milletvekili Köktaş: ‘Bana İftira Atıyorlar, İspat Ederlerse İstifa Ederim’


Milletvekili Köktaş: ‘Bana İftira Atıyorlar, İspat Ederlerse İstifa Ederim’

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba'da kurulacak biyokütle enerji santrali nedeniyle kendisine iftira atıldığını belirterek, “Eğer bir tanesini ispat ederlerse ben de bugünden itibaren milletvekili değilim, istifa edeceğim hodri meydan” dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Çarşamba İlçe Danışma Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Çarşamba’da kurulacak biyokütle enerji santrali nedeniyle hakkında çıkan iddiaları yanıtlayan Köktaş, sert konuştu. Kendisine iftira atıldığı ve karalama yapıldığını kaydeden Köktaş, atılan iftiraların ispatı durumda istifa edeceğini söyledi.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Şahsına yönelik itibarsızlaşma çalışmalarına cevap vermenin zamanının geldiğini

söyleyen Milletvekili Köktaş, “Bizim şahsımıza, bizim partimize, özellikle benim şahsıma iftira, itibarsızlaştırma çalışmalarına bir cevap verme zamanı geldi yoksa biz adamların avukatı değiliz. Yapılan mitinglerde bir bacımız, mutlaka annedir. Asmış olduğu pankartta vur vur inlesin Köktaş dinlesin ifadesini bilerek mi kaldırdı, yoksa ona birileri mi verdi. Allah kimseyi atılan iftiradan yapılan karalamadan kendini aklamaya çalıştırmasın. Bundan hicap duymak lazım. Lütfen muhalefetimizi belirli çizgiler dahilinde yapalım. Arkadaşlar açık söylüyorum. Benim köyüme de konuşulduğu için hatta her derdine deva olmaya çalıştığımız yakın arkadaşlarımız bunları konuştuğu için açık konuşuyorum. Biliyorsunuz benim ticarette, sanayide milletvekilliğinden önce de devam eden işlerim var. Benim için oranın ortağı mı demediler, yok taşımasını yapacak mı demediler, niye buraya yapılıyor başka yere yapılmıyor mu demediler. Her şeyi dediler. Eğer bir tanesini ispat ederlerse, ben de bugünden itibaren milletvekili değilim istifa edeceğim. Hodri meydan. Ama bunu ispat edemeyenlere de hakkımı helal etmiyorum. Onları sizin huzurunuzda müfteri olarak ilan ediyorum. Ayrıca bu iş yargıya intikal etmiş bir durumda. Yargı sürecindeki bir iş hakkında yorum yapmak, konuşmak mantıklı mı? Değil. Bırakın yargı karar versin. Yargı karar verdikten sonra konuşulacaksa, tekrar konuşalım. Tekrar bunu  gündemimize alalım ama yargıya intikal etmiş bir konuyla, milletvekilinin kalkıp konuşma yapması ya da halkın şu milletvekili nerede bu milletvekili nerede diye pankart açması doğru mu?

MERT OL NAMERT OLMA

Kendisine rüşvet teklif edildiğini iddia eden oda başkanına sert çıkan Köktaş, “Geçen gün sosyal medyada gördüm celallenmiş bir oda başkanı diyor ki, bana rüşvet teklif ettiler. Peki sen santrale karşı mısın? Karşısın. Mitinglerde başrollerde misin? Başrollerdesin daha ne  arıyorsun, adam sana rüşvet teklif etmiş, eline fırsat geçmiş daha ne arıyorsun yaz iki satır Cumhuriyet Savcılığına başvur. Az mert ol namert olma. İki satır yaz de ki bana şu adam rüşvet teklif etti ben davacıyım efendim bu adamdan. Savcıları göreve davet etmiş işe bak ya meseleye bak.”

BENİM AİLEM ORADA YAŞIYOR

Santrali yapacak olan şirket yetkilileriyle görüştüğünü kaydeden Köktaş, “Bütün bu olaylar olduktan sonra şirket yetkililerini çağırdım. Gelin dedim arkadaşlar siz bizden habersiz lisans aldınız, yetki aldınız, yerinizi aldınız ve paranızı verdiniz. Burası benim köyüm. en yakınındaki doğudaki mezarlık benim yakınlarımın mezarlığı. Arada başka mezarlık yok. En yakın ev benim. Dedim ki bizimle ilgili böyle böyle iddialar var. Vatandaşın kafasını karıştıran soru işaretleri var. Bizi aydınlat. Ama ben biliyorum ki benim Çevre ve Şehircilik Bakanlığım mutlaka buna ruhsatı verirken gerekli önlemleri ve tedbiri almak üzere vermiştir. Ve her zaman kontrol edecektir. Çünkü bütün testler bu şartlara göre çalışırlar. Bu adamlar bura için taahhüt verdiler. Bize düşen, ne olur? Burası kurulur ama verilen bu taahhütlerin dışına çıkıldığı, kullandıkları yakıtla hava değerlerini değiştirdikleri zaman enselerine binmek, şalterlerini indirmek. Biz niyet okuyucu muyuz? Bundan sonraki süreci takip ederiz. Siz takip etmezseniz ben takip edeceğim. Çünkü benim orada ailem yaşıyor. Ben hadi hiçbir şey düşünmedim. Kendi ailemi de mi düşünmeyeceğim böyle bir şey var mı?” diye konuştu.

SANAYİ ALANI KURMAYALIM MI

Köktaş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çarşamba OSB için 4 yıldır uğraşıyorum.

Orada da fabrika kurulacak, bacaları olacak, sanayi olacak. Çarşamba OSB’den de vazgeçelim. Eski sanayi alanını 3 bin 200 dönüme çıkartıp, Samsun'a bir endüstri bölgesi kazandırmak için 2 yıldır mücadele ediyoruz. Bunu da kurmayalım. Bir taraftan diyeceğiz ki sanayi, üretim ve istihdam bir taraftan da bizlere sürekli saldıracaksınız. Bakın bir uyarı yapıyorum buradaki tarımsal atıkları daha önce kim topluyordu kaç liraya topluyordu kaç yıldır topluyordu bu buraya kurduğunda kime zarar verecek lütfen buna bakın.”

YOĞUN KATILIM

Cemil Şensoy toplantı salonunda gerçekleştirilen AK Parti Çarşamba İlçe Danışma Toplantısına, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, teşkilat üyeleri katıldı.


Yayın Tarihi: 28/10/2019