Milletvekili Aday Adaylığı Süreci Uzatıldı


Milletvekili Aday Adaylığı Süreci Uzatıldı

29 Nisan 2018 tarihinde sona erecek olan 27. dönem Milletvekili Aday Adaylığı müracaatının yoğun katılım olması sebebiyle 02 Mayıs 2018 saat 19.00’a kadar uzatıldığını bildiren AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, “Milletvekili aday adaylığı için partimize büyük bir ilgi ve teveccüh var. 24 Nisanda başlayan ve 29’unda biteceğini işaret ettiğimiz 6 günlük süreçte 85 kişi Milletvekili Aday Adaylığı için partimize başvuruda bulundu. Kamuoyundaki beklentinin yüksek olması ve evraklarını yetiştiremeyen vatandaşlarımız için Milletvekili aday adaylığı sürecini uzatma kararı partimizin Genel Merkezi tarafından alındı” dedi.

85 Milletvekili aday adayı başvurunun içerisinde 18 yaşında üç gencin bulunduğunu belirten İl Başkanı Karaduman, “Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte milletvekili seçilme yaşı 25’ten 18’e indirildi ve böylece gençlerimize siyasetin yolu açılmış oldu. Gençlere güvenen ve gençlerin bakış açısının siyasete daha fazla yansımasını isteyen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, bizlerde AK Parti ailesi olarak Türkiye’nin ve şehrimizin gençliğine güveniyor ve gençlerimizin siyasette daha aktif rol almasını istiyoruz. Ve şimdi bakıyoruz bugün partimizde 2’si bay ve 1’i bayan olmak üzere 18 yaşında üç kardeşimiz milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Onları siyasi alanda istekli görmek bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

İl Başkanı Karaduman, Milletvekili aday adaylığı sürecinin uzatılmasına bağlı olarak 2 Mayıs 2018 tarihinde yapılması planlanan Teşkilat Temayül Yoklamasının da 5 Mayıs 2018 tarihine ertelendiğini söyledi.


Yayın Tarihi: 28/04/2018