Metin Gündoğdu’dan Şehir Hastanesi Müjdesi


Metin Gündoğdu’dan Şehir Hastanesi Müjdesi

Altınordu’daki Botanik Park alanına inşa edilmesine karar verilen Ordu Şehir Hastanesi için önemli bir eşik geçildi. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Şehir Hastanesi’nin YPK kararının çıktığını açıkladı.

700 Milyon TL’lik Hastane

Partisinin Korgan 6. Olağan Kongresinde konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erban’ın vefatının 7. Senesi dolayısıyla anarak başladı. Gündoğdu “Kıymetli dava adamı Prof. Dr. Erbakan Hocamızı vefatının yıl dönümünde rahmet ve saygıyla yad ediyoruz. Onun açtığı yolda, aynı vizyonla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yürüyoruz. Rabbim Erbakan Hocamızdan razı olsun” dedi. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Korgan 6. Olağan kongresinde yaptığı konuşmada Ordu Çevre Yolunun birinci etabının çok kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağını ve tüm ilçe bağlantı yollarının tamamının en geç 3 sene içinde tamamlanacağını söyledi. Gündoğdu YPK onayında bekleyen Ordu Şehir Hastanesi için de müjdeli haber verdi. Hastane projesinin Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu onayından geçtiğini açıklayan Gündoğdu “Ordumuza sağlık hizmetleri noktasında çağ atlatacak olan Şehir Hastanesi’nde, bundan sonra ihale sürecine geçilecek. Ordu’da hizmet veren üç hastanenin hizmet alanı toplam 50 bin metrekare. Yapılacak Şehir Hastanesinin sadece kapalı alanı 274 bin metrekare olacak. Yani diğer hastanelerimizin toplamının 5 katından daha fazla bir alanda Ordulu hemşehrilerimize hizmet verilecek. 900 yataklı olarak yapılacak ve ihtiyaç durumunda 1200 yatak kapasiteye çıkarılabilecek olan Şehir Hastanesi için 700 Milyon TL yatırım yapılacak. Hasta odaları beş yıldızlı otel konforunda olacak ve son teknoloji teçhizat ile donatılacak.” dedi.

İhale Tarihi Açıklanacak

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım’ın oluruyla, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un takibiyle, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ve milletvekillerimizin desteğiyle Ordu Şehir Hastanesi’nin YPK kararı çıktı. İhale tarihinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mart 2018’deki Ordu ziyareti sırasında açıklamasını bekliyoruz. Tüm Ordumuza hayırlı uğurlu olsun.


Yayın Tarihi: 26/02/2018