Meteoroloji Uyardı Hava Sıcaklığı Azalacak


Meteoroloji Uyardı Hava Sıcaklığı Azalacak

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı azalacak

Hava sıcaklığının yurdun Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Marmara

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, gece saatlerinde Edirne çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile akşam saatlerinden sonra Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Kahramanmaraş çevrelerinin sabah saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmurlu, Kayseri çevrelerinin ilk saatlerde sisli geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz’in yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.


Yayın Tarihi: 17/12/2017