Mehmet Can Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı


Mehmet Can Öztürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ani ölümüyle herkesi üzen Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor’un Baş antrenörü Mehmet Can Öztürk'ü son yolculuğunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kulüp Başkanı Ercan Bayrak ve oyuncular yalnız bırakmadı. Genç, Öztürk'ün adını Samsun'da yaşatacaklarını söyledi.

Adana'da AnadoluJet BOTAŞ Cup Turnuvası'ndaki MBK Doğuş Hastanesi karşılaşmasında kalp krizi geçirdikten sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Samsun Canik Belediyespor'un Baş antrenörü Mehmet Can Öztürk için memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde tören düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kulüp Başkanı Ercan Bayrak, teknik heyet ve oyuncular spor camiası tarafından sevilen spor adamını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

BAŞKAN GENÇ BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Ceyhan Spor Salonu'ndaki törende, Öztürk'ün naaşı Türk bayrağına sarıldı, ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Sevenlerinin ve çalıştırdığı oyuncuların gözyaşlarını tutamadığı cenaze töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı konuşmada, Öztürk'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Öztürk ile takımda ikinci yılı tamamlamak üzere olduklarını anımsatan Genç, ahlaklı, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

ADI SPOR TESİSİNE VERİLECEK

Öztürk'ün inançlı, değerlerini yerine getiren, sürekli üreten ve yetiştiren bir insan olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Sadece Adana'nın çocuğu değil Mehmet Can hocamız, artık Samsun'un da bir evladı. Basketbol alanında omurgalı bir şekilde kendi değerlerine bağlı hocanın adını inşallah Samsun'da yaşatacağız. Var olan spor tesislerinde ismini yaşatacağız. Onun ilkelerini oraya yazacağız. Burada yetişecek olan sporcuların o ilkelerle büyüyeceğini ve geleceğe koşacağını inşallah hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Çelik ile Öztürk'ün arkadaşlarının da konuşmalar yaptığı törenin ardından sevilen spor adamının cenazesi, öğlen namazını müteakip Buğday Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, ASKİ Genel Müdürü ve ASKİ Başkanı Rahmi Pekar ve Türkiye Basketbol Federasyonu Adana Temsilcisi Rıza Öztürk de katıldı.


Yayın Tarihi: 17/10/2016