Mahallelere Değer Katan Proje, Atakum Köy Konakları


Mahallelere Değer Katan Proje, Atakum Köy Konakları

Atakum Belediyesi tarafından başlatılan ve birçok mahallede hizmet vermeye başlayan Köy Konakları projesi, ilçeye değer katıyor. Projenin önemine dikkat çeken Başkan Taşçı, “Köy Konakları projesi ile hem mahallelerimiz değer kazanıyor hem de turizme katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın 55’te 55 proje sözü içerisinde yer alan Köy Konakları projesi, hem mahalle sakinlerine hizmet vermeye hem de bölge turizmine katkı sağlamaya devam ediyor. Başkan Taşçı, proje kapsamında tamamlanan Köy Konaklarının, sağlıktan eğitime, istihdamdan kültürel etkinliklere kadar birçok farklı amaca hizmet ettiğini belirtti.

HEDEF TÜM MAHALLELER

Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerinde bulunan atıl yapılar ve eski okulların restore edilerek mahalle sakinlerinin hizmetine Köy Konağı olarak sunulduğu projenin öneminden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimize büyük önem veriyoruz. Yıllarca yaşadıkları hizmet eşitsizliğine son vermek için soluksuz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı Köy Konağı gibi sosyal içerikli projelerimizle süslüyoruz. Köy Konağı projesini tüm mahallelerimize taşımayı hedefliyoruz. Şu ana kadar yapımını tamamladığımız Çobanlı, Sarıışık, Akalan, Sarıtaş, Kabadüz, Çakırlar, Çobanözü, Elmaçukuru, köy konaklarını ardı ardına açarak halkımızın hizmetine sunduk. Yapımı devam eden Balaç ve Kayagüney köy konaklarını da yakın bir tarihte tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Köy Konakları projesi ile hem mahallelerimiz değer kazanıyor hem de turizme katkı sağlıyoruz. Osmanlı ve Türk mimarisinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan konaklarımız her yaştan mahalle sakinlerimize hizmet veriyor” dedi.

BİRÇOK İHTİYACA CEVAP VERİYOR

Köy Konağı projesinin birçok farklı amaca hizmet ettiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimize kazandırdığımız köy konakları, bulundukları mahallelerde sağlıktan eğitime, istihdamdan kültürel etkinliklere kadar birçok ihtiyaca cevap veriyor. Yapımını tamamladığımız köy konaklarını hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Köy Konakları, mahalle sakinlerinin bir araya geldiği, özel günlerin mutluluklarının paylaşıldığı, acı günlerin birlikte yaşandığı, kültürel değerlerin yaşatıldığı, gerçekleştirilen kurslarla vatandaşlarımızın kültürel ve istihdam odaklı çalışmalarla buluşturulduğu örnek mekânlar haline geldi. Bu anlamda çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. Programa aldığımız mahallelerimizdeki atıl yapıların ve eski okul binalarının da onarımlarını tamamlayarak, en kısa sürede o mahallelerimize de köy konaklarını kazandıracağız. Köy Konağı projemiz, ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 29/10/2017