LIV Hospital Geleceğin Sağlık Yöneticilerine Fırsat Sağlıyor


LIV Hospital Geleceğin Sağlık Yöneticilerine Fırsat Sağlıyor

Sağlık sektörü hem Türkiye hem de dünyada hızla büyüyor. Sağlık alanında yapılan yatırımlar artıyor, teknoloji gelişiyor, yeni branşlar ortaya çıkıyor, yaşam süresi uzuyor. Buna paralel olarak da nitelikli sağlık personeli ve yöneticisi ihtiyacı her geçen gün artış gösteriyor. Türkiye’de sağlık sektöründe 2015 itibariyle 780 binden fazla kişi çalışıyor. Sağlık yöneticisi sayısının ise 19 binin üzerinde olduğu biliniyor. Dolayısıyla sağlık yönetimi öğrencilerine büyük iş düşüyor. Etkili bir yönetim, sağlıkta yapılan çok büyük yatırımların verimli işletilmesini sağladığı gibi hem tıbbi sonuçlar hem de hızlı geri dönüş açısından büyük önem taşıyor. Sağlık yönetimi bölümünde okuyan öğrencilere destek olmak amacıyla “Geleceğin Sağlık Yöneticileri” yarışması düzenleyen Liv Hospital en iyi fikirleri ödüllendiriyor.

Amaç öğrencileri sağlık kuruluşlarına entegre etmek

Liv Hospital “Sağlık Yönetimi” öğrencilerine destek ve teşvik olmak amacıyla “Geleceğin Sağlık Yöneticileri – Liv Proje Yarışması”nın ikincisini düzenliyor. Proje yarışması ile “sağlık yönetimi bölümü”nde okuyan öğrencilerin mesleki hayatta daha etkin rol alabilmeleri için edindikleri teorik bilgiler pratiğe çevirebilmeleri için fırsat yaratmak ve sağlık kuruluşları içerisine entegre edilebilecek fikirlerin ödüllendirmesi amaçlanıyor.

Yaratıcı projeler ödüllendirilecek

Geleceğin Sağlık Yöneticileri – Liv Proje Yarışması’nda hastane işletmesinden insan kaynaklarına, pazarlama ve kurumsal iletişimden biyomedikale, teknikten hasta bakım hizmetleri, satın alma, mali işler gibi pek çok alanda düzenleniyor. Hastane içerisinde sağlık konusunda yaşanan sorunlara yönelik, günlük hayata entegre edilebilecek en yaratıcı çözüm içeren 3 projenin ödüllendirileceği yarışma sağlık yönetimi bölümündü okuyan tüm öğrencileri kapsıyor. 

Yarışma jürisi sektörün duayenlerinden oluşuyor

Üniversitelerin sağlık yönetimi bölümünde öğretim görevlisi olan çok değerli akademisyenler ve sektördeki profesyonellerin yer aldığı jüri gelen projeleri büyük bir titizlikle inceleyerek değerlendirecek.  Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruşları başkanlarının da jüri üyesi olduğu yarışmaya Türkiye’deki sağlık yönetimi bölümlerinde ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, yan dal veya çift ana dal yapan tüm öğrenciler başvurabiliyor.

“Öğrencileri geleceğe hazırlayacağız”

Ülkemizdeki sağlık yönetim hizmetlerinin profesyonelleşmesinde emin adımlarla yürüyecek bir gençlik yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti Yarışmamız geçen sene yoğun ilgi gördü, şimdi de ikinciyi düzenliyoruz. Sağlık kuruluşları içerisine entegre edilebilecek pratik, çözüm odaklı, yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin ödüllendirerek onları mesleki hayata daha emin ve özgüvenli hazırlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Tüm fen edebiyat ve ekonomi bölümlerinden mezun olan öğrencilerin da sağlık alanında çalışabildiğini söyleyen Meri İstiroti “Sağlık yönetimi mezunları sağlık hizmetlerinin tüm alanlarını ayrıntılı olarak bilerek mezun oluyor. Gerek kamu hastaneleri, gerek özel sağlık kuruluşlarının bu alandan mezun olmuş arkadaşlara olanak tanıması mesleğin gelişimi için çok önemli. Elimizde çok büyük fırsatlar var. Türkiye dışında da açılan hastanelerin işletmecisi olabiliyoruz. Amacımız uluslararası projelerde çalışabilecek vizyonda sağlık yöneticileri oluşmasını sağlamak ve buna katkıda bulunmak” diyor.

Hem staj hem eğitim imkânı verilecek

28 Şubat’a kadar livgeleceginsaglikyoneticileri.com adresinden yapılacak başvurulan sonrasında dereceye giren ilk 3 projeye sektörün önde gelen sağlık kurumlarından olan Liv Hospital’da MT programı, master programı, sertifika programı hediye edilecek. Ödül töreni Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD)’nin düzenleyeceği kongrede yapılacaktır.


Yayın Tarihi: 09/11/2017