Kuşburnu Geçim Kaynağı Oluyor


Kuşburnu Geçim Kaynağı Oluyor

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde doğal olarak yetiştirilen kuşburnu geçim kaynağına dönüştü. Dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnudan yapılan reçel ve marmelatlar hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sunuyor.

Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarını süslemesinin yanı sıra çayı ve meyve suyu da yapılan kuşburnu, C vitamini açısından zenginliğiyle dikkatleri çekiyor.

Büyük bölümü geleneksel yöntemlerle işlenen ve genellikle kışın tüketilen kuşburnu için Ordu Büyükşehir Belediyesi, üretimin artırılması ve pazarlanması noktasında üreticilere destek oluyor. 

“TARIM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde kuşburnu meyvesinden marmelat ve reçel üretimi yapan ailelerle görüşen Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım Danışmanı Yılmaz Gündoğdu, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, tarım alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Bizler de bu yolda başkanımızı yalnız bırakmıyoruz. Ekiplerimiz hazır. Gıda mühendisi arkadaşlarımız üreticilerimize 7/24 katkı sağlayacaklar. Bu çalışma sonunda inanıyorum ki verdiğimiz destek ile ortaya daha güzel bir çalışma çıkacaktır” şeklinde konuştu.

“ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yerel imkânlarla yıllardır marmelat ve reçel yaptıklarını ifade eden üreticiler ise “ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile görüşme gerçekleştirdik. Bize yaklaşımı çok olumlu oldu. Bizlerin yaptığı her çalışmaya koşulsuz destek vereceğini söyledi. İnanıyoruz ki Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız iş birliği sonunda hem daha kaliteli hem de daha kazançlı olacağız. Başkanımıza bizlere verdiği destek için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.


Yayın Tarihi: 26/09/2019