Yunus Emre Ordu’da Anılacak


Yunus Emre Ordu’da Anılacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu, Cuma günü başlıyor. Bu sene “Her Dem Yeniden Doğarız” temasıyla düzenlenen sempozyum, 4-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BÖLGEMİZDEKİ KÜLTÜR MİRASLARI GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bölgemizde yer alan kültür miraslarını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinlikler devam ediyor. Anadolu’nun birçok yerinde makam mezarlarının olduğu ve bunlardan birinin Ünye ilçesinde bulunduğu bilinen Yunus Emre Ordu ilinde anılacak. Düşüncesi, yaşayışı ve şiirleriyle insanlık mirasının önemli bir değeri olan Türk İslam Düşünürü Yunus’u bir kez daha anmak, onun dünyasını anlamaya çalışmak ve kültür dünyamıza mütevazı bir katkı sunmak adına “Her Dem Yeniden Doğarız” temasıyla 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu düzenlenecek.

İLK PROGRAM ÜNYE YUNUS EMRE TÜRBESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu kapsamında ilk olarak, 4 Mayıs’ta saat 11.30’da Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde anma programı yapılacak. Ardından Fatsa ilçesi Kültür Sarayında, saat 20.00’de Mustafa Cihat’ın Yunus Emre ilahilerini seslendireceği tasavvuf konseri düzenlenecek.

SEMPOZYUM 5 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

5 Mayıs Cumartesi günü Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezinde 10.00 - 13.00 saatleri arasında “Her Dem Yeniden Doğarız” temalı ve iki oturumlu sempozyum düzenlenecek. İki oturum halinde yapılacak olan sempozyumun birinci oturumu saat 10.00 ile 11.30 arasında, ikinci oturumu ise saat 12.00 ile 13.00 arasında gerçekleştirilecek. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın başkanlığını yapacağı ilk oturumda konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Sadık Kılıç, Doç. Dr. Yusuf Yıldırım ve Dr. Öğr. Ü. Ramazan Fatih Süer yer alacak. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yöneteceği ikinci oturuma ise konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Ünal Kılıç, Dr. Öğr. Ü. Yılmaz Öksüz ve Dr. Öğr. Ü. Kubatali Topchubaev katılacak.


Yayın Tarihi: 01/05/2018