Yayıncılık Sektörü Yeni Yol Haritasını Belirliyor


Yayıncılık Sektörü Yeni Yol Haritasını Belirliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının geçtiğimiz yıl düzenlediği 3. Milli Kültür Şurası’nda toplanması kararlaştırılan “6. Ulusal Yayın Kongresi” yayıncılık sektörünü Afyon’da bir araya getirecek.

Geçmişten günümüze sektöre yön veren 5 ulusal yayın kongresinin devamı olacak buluşma 10-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy’un başkanlığındaki yayıncı ve yazar meslek birlikleri temsilcilerinden oluşan ulusal yürütme kurulunun öncülüğüyle düzenlenecek kongrede, 250 üye 12 farklı komisyonda sektörün gelecek yıllardaki büyüme ivmesini belirleyecek.

Komisyonların Ön Raporları Tamamlandı

Yayıncılık sektörü temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, kamu kurum ve kuruluşlarını Afyon’da bir araya getirecek kongrenin hazırlık çalışmaları kapsamında, bugüne kadar, 24 komisyon raportörünün gerçekleştirdiği 20 ön hazırlık toplantısında çalışma raporlarını tamamladı.

‘Sektörel Yapı’, ‘Yayın Hukuku ve Fikrî Haklar’, ‘Yayıncılıkta Devletin Rolü ve Kamu Yayıncılığı’, ‘Çocuk ve Gençlik Yayıncılığı’, ‘Ders Kitapları ve Eğitim Yayıncılığı’, ‘Akademik Yayıncılık’, ‘Süreli Yayınlar’, ‘Yayıncılıkta Satış ve Pazarlama’, ‘Yayın Standartları Kütüphaneler ve Derleme’, ‘Yayıncılığın Dünyaya Açılımı’, ‘Çeviri Politikaları’ ile ‘Okuma Kültürü’ ise 6. Ulusal Yayın Kongresi’nin komisyon başlıkları olacak.

Kaynak: kultur.gov.tr


Yayın Tarihi: 08/05/2018