Samsun TSO AB Bilgi Merkezi’nden Çifte Etkinlik


Samsun TSO AB Bilgi Merkezi’nden Çifte Etkinlik

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde 1997 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından “Avrupa Günü” etkinlikleri çerçevesinde iki etkinlik gerçekleştirildi.

İlk etkinlik, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde düzenlendi. Samsun ve ilçelerinden 10 okuldan seçilen yaklaşık 500 lise ve ortaokul öğrencilerin katılımıyla düzenlenen organizasyonda,  Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sunduğu ve Avrupalı bestecilerin eserlerinin yer aldığı programda öğrenciler Klasik Batı Müzik eserleriyle tanışma imkanı buldu. İkinci etkinlik ise, Samsun Hayal Kahvesi’nde düzenlendi. Avrupalı Grup “Tatavla Keyfi”  tarafından verilen konserde Samsunlu gençler gönüllerince eğlendi. Grubun, Türk ezgilerinin de seslendirdiği konseri davetliler büyük beğeni ile izledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu Samsun AB Bilgi Merkezi’nin, yaklaşık 20 yıldır kamuoyunun AB ile ilgili konulardaki bilgi ihtiyacını karşılamak ve Avrupa Birliği konusunda objektif bilgiyi halka ulaştırmak amacı ile konferans, seminer, panel gibi etkinliklerin yanı sıra kültürel ve sosyal aktiviteler, sergiler düzenlemekte olduğunu belirtti. Murzioğlu, “9 Mayıs 1950 tarihinde Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman’ın, Avrupa'da barışçıl ilişkilerin kalıcı şekilde kurulması gayesiyle çıkardığı kanun teklifinden yola çıkarak “Avrupa Günü” olarak kutlanan bu tarih vesilesi ile halkımıza yönelik çeşitli programlar gerçekleştirilmektedir. Bizde Odamız bünyesinde yürütülen AB Bilgi Merkezi Projesi çerçevesinde tüm halkımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu yıl da etkinliklerimiz devam etti. Bu tür etkinliklerimiz yıl boyunca da devam edecek” dedi.


Yayın Tarihi: 08/05/2016 - 15:00