İlkadım’da Aliya İzzetbegoviç Sergisine Büyük İlgi


İlkadım’da Aliya İzzetbegoviç Sergisine Büyük İlgi

Ölümünün 14’üncü yılında Aliya İzzetbegoviç İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sergi ile anılırken anlamlı serginin açılışı yoğun ilgi gördü.

Ölümünün 14’üncü yıl dönümünde Aliya İzzetbegoviç fotoğrafları ve belgesel gösteriminden oluşan sergi açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ

Bosna Hersek halkı için verdiği mücadele ile dünya tarafından ilgi görmüş, karakteri ve örnek kişiliği ile Bilge Kral olarak hafızalara kazınan Aliya İzzetbegoviç’in tarihi fotoğraflarından oluşan sergide Bilge Kral’ın hayatının anlatıldığı bir de belgesel gösterimi katılımcılara izletildi. Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç, İslamiyet için verdiği mücadele ile de birçok Müslümanın gönlüne girmeyi başarmıştır.

BİLGE KRAL’I GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ

“Başka Bir Aliya” adlı sergide katılımcılara seslenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aliya İzzetbegoviç gibi İslamiyet ve bağımsızlık adına büyük mücadeleler vermiş tarihi şahsiyetleri gelecek nesillere aktarmanın önemini vurgularken yapığı konuşmada; “Bu gün yakın tarihimizin önemli isimlerinden Aliya İzzetbegoviç’i vefatının 14’üncü sene-i devriyesinde anarken aynı zamanda ona Bilge Kral unvanını getiren mücadelesini de genç kardeşlerimize aktarmanın önemini biliyoruz. Müslümanlar ve Bosna Hersek halkı adına büyük mücadelelerden çekinmeyen Bilge Kral unutulmaması ve unutturulmaması gereken örnek şahsiyetlerden biridir. İlkadım Belediyesi olarak bizde üzerimize düşeni yaparken görevimizin sadece yol ve kaldırım yapmanın çok ötesinde olduğunu bilerek bu sergiyi gençlerimiz ve vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür eder ve Aliya İzzetbegoviç’i bir defa daha rahmet ve minnetle anarım” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanında 23 – 25 Ekim tarihleri arasında vatandaşların beğenisine sunulacak olan sergi 25 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 19:00’da Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilecek Şair Yazar İsmail Küçükarslan, Şair Yönetmen Faysal Soysal ve Gazeteci Yazar Emine Şeçeroviç Kaşlı’nın konuşmacı olarak katılacağı panel ile son bulacak. 


Yayın Tarihi: 22/10/2017