Halk Oyunları Şampiyonası’nda 6 Kupa Büyükşehir’in Oldu


Halk Oyunları Şampiyonası’nda 6 Kupa Büyükşehir’in Oldu

Okul Sporları Halk Oyunları Samsun İl Şampiyonası’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, 6 kategoride kupa kazandı.

Okul Sporları Halk Oyunları Samsun İl Şampiyonası, Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.  Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleşen şampiyonada 23 ekip yarıştı. Türk kültürünün geleneksel öğelerinden biri olan halk oyunlarına ilgi duyan Samsunlular, yarışmaya geniş katılım gösterirken, dansçılar ise Samsun ve Artvin yöresi gösterileriyle yoğun alkış aldı.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gösterilerini sunan ekipler, otantik, düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında jüri üyelerinden yüksek puan almak için kıyasıya mücadele etti. İzleyenleri büyüleyip coşturan dansçılar, vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Jürinin değerlendirme yaparken zorlandığı Okul Sporları Halk Oyunları Samsun İl Şampiyonası’nda Büyükşehir Belediyesi Samsun Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Minikler kategorisi geleneksel düzenlemeli dalında il üçüncülüğü, geleneksel düzenlemesiz dalında il ikinciliği, yıldızlar kategorisi geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında il ikinciliği, büyükler kategorisi geleneksel düzenlemeli de il birincisi, düzenlemesiz de ise il ikinciliği elde etti.

Toplamda 6 dalda derece elde ederek, kupa sahibi olan kulüp, 19-20- ve 21 Nisan tarihleri arasında Ordu’da yapılacak THOF Halk oyunları Bölge Şampiyonası’nda Samsun’u temsil edecek.


Yayın Tarihi: 04/03/2018