Giresun’dan Dünyaya Barış Dilekleri


Giresun’dan Dünyaya Barış Dilekleri

39.Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nde dilekler tutuldu, dünyaya barış mesajları iletildi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, dünyanın en güzel ülkesi olan Türkiye’de ve dünyada terörün değil barışın egemen olmasını istedi.

Aksu Festival sahasında saat 10.30’da halk oyunları ekiplerinin toplu olarak halkı selamlamasıyla başlayan program, sunucu Salih Şahan’ın festival geleneklerini anlatması ile devam etti.

Belediye Başkanı Kerim Aksu açılış konuşmasında, Giresun’da 3 bin yıllık geleneği yaşatırken, barış dileklerini dünyaya ilettiklerini söyledi. Aksu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizde yaşanan terör olayları tüm yaşantımızı etkiliyor. Ama bu olayların 3000 yıllık geleneğimizi etkilediğini görüyoruz. Biz Aksu Festivali’ni iptal etmedik. Şehitlerimize, gazilerimize olan saygımızdan dolayı festivalin eğlence ve konser bölümlerini iptal ettik. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Giresun’dan da şehitlerimizi toprağa verdik. ‘Komşuda cenaze varken, bizde düğün olmaz’ anlayışıyla hareket ettik. 3000 yıllık geleneği yaşatmak zorundayız. Festivali günümüze kadar bizlere ulaştıran, emeği geçenlere teşekkür ederim. Bizler de bu festivalin gelecek nesiller için binlerce yıl sürmesini sağlamalıyız. Değişik ülkelerde gelen gruplarımıza, Polatlı’ya, Süleymanpaşa’ya, katılan misafirlere hoş geldiniz diyor; festivalimizin barış, kardeşlik ve umut getirmesini diliyorum.”

Başkan Kerim Aksu daha sonra üç kez sacayaktan geçerek dileğini paylaştı; Aksu; "Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bu terör belasının bitmesini, çocuklarımızın, askerlerimizin , polislerimizin şehit olmamasını ve halkımızın korkuyla yaşamamasını diledim. İnşallah bu terör belasından hep beraber kurtuluruz” dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise dileğini şöyle ifade etti; "Bu ülkede kardeş kavgası, kan dursun. Analar ağlamasın. Bu coğrafyada barış, kardeşlik içinde geleneklerimizi sürdürerek mutlu bir hayat sürelim. Bu bizim en doğal hakkımız." Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çaırmelikoğlu ;"Ülkemizde kardeşliğin huzurun devam etmesini diliyorum" dedi.

Cioff Türkiye Temsilcisi Savaş Tuğsaul; "Ülkemizin huzur içinde olmasını ve terör belasından kurtulmasını diliyorum" ifadesini kullandı. Giresun Defterdarı Musa Koçulu ise " Sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum" dedi.

Festivale katılan halk oyunları ekiplerinin temsilcileri sacayaktan geçip ortak dileklerini; “Dünyada barış, kardeşlik ve festivallerin olmasını” olarak açıkladılar.

Belediye Başkanı Kerim Aksu misafirleriyle birlikte Aksu Deresi’nin Karadeniz’le birleştiği noktada dereye yedi çift bir tek taş atıp, festivalin binlerce yıl yaşamasını, barışın sonsuz olmasını istedi.

Festivale Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kardeş Şehir Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Defterdar Musa Koçulu, Uluslararası Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) Türkiye Temsilcisi Savaş Tuğsavul, Belediye Başkan Vekilleri Hayati Tökez, Ahmet Yusufağaoğlu, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Ersoy, Mustafa Saraydemir, Hasan Hilmi Erzincanlı, Süleymanpaşa, Polatlı ve Giresun Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Yayın Tarihi: 19/05/2016