Fatsa’da Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi


Fatsa’da Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Albaraka Türk Katılım Bankası ortaklığında düzenlenen Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinin ardından şimdi de Fatsa Kültür Sarayında sergileniyor. Birbirinden özel 17 seçme eserin yer aldığı hat ve tezhip sergisi, 8 - 18 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

17 SEÇKİN ESER ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Fatsa Kültür Sarayında düzenlenen açılış töreninde konuşan Albaraka Türk Katılım Bankası Ankara Bölge Müdürü İsmail Kuz, Albaraka Türk’ün kültür ve sanata önem verdiğini belirterek, “Albaraka Türk, özellikle hat sanatına ayrı bir önem veriyor. Bu anlamda 2005 yılından bu yana hat yarışmaları düzenleyerek hat sanatına ve üstadlarına özel bir destek sağlıyoruz. Dereceye giren eserleri, her yıl fuar takvimimize basarak sizlere dağıtıyoruz. 2017 yılı takvimlerimizde de hat sanatının izleri bulunmakta olup, bu takvimlerimizi şubelerimizden temin edebilirsiniz” dedi.

HAT VE TEZHİP, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, hat ve tezhibin milli ve manevi değerlerimizin çok önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, “Yüzyıllardır süregelen hat ve tezhip sanatı, milli ve manevi değerlerimizi bugünlere ve gelecek nesillere aktarmanın en güzel şeklidir. Orijinal olan bu eserlerin dini ve edebi yönlerini düşünerek sergiyi gezerseniz eserlere hak ettiği değeri vermiş olursunuz. Geçen ay Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde ve bugün Fatsa Kültür Sarayında açılışını yaptığımız sergimiz, ulusal anlamda ilk sergi açılışımız oldu. Hemşehrimiz Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Fahrettin Yahşi’nin bu anlamda önemli katkısı oldu. Albaraka Türk çalışanlarına ve bu sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim’den ayetler ile hadis-i şeriflerin bulunduğu 17 seçkin eserden oluşan hat ve tezhip sergisi protokolün ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 18 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.


Yayın Tarihi: 08/11/2016