Canik'te Tiyatro Festivali Başlıyor


Canik'te Tiyatro Festivali Başlıyor

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu tarafından "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle düzenlenen 2. Canik Tiyatro Festivali başlıyor.  5 gün sürecek festival boyunca Samsunlular tiyatroya doyacak.

Canik Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Tiyatro Festivali’nde, Samsunlular birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşacak. "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" nedeniyle bu yıl 2.'si düzenlenen Canik Tiyatro Festivali, 23 Mart Cuma günü saat 19.00’da Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenecek açılış galası ile başlayacak. Galanın ardından ünlü oyuncu Levent Sülün’ün de onur konuğu olacağı festivalin ilk gününde, İstanbul’dan gelen "Tiyatro Külliyen" grubunun sahneleyeceği “En Büyük Haber” adlı oyun saat 20.00’da tiyatroseverlerle buluşacak.

DOLU DOLU TİYATRO

Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Onur Şahin’in koordinesinde gerçekleşen ve Canik tiyatro Okulu’nun da yer alacağı ve Samsunluların tiyatroya doyacağı festival kapsamında, 24 Mart Cumartesi saat 19.30'da "Kırık Kafalar Kulübü", 25 Mart Pazar günü saat 19.30'da "Damadım Olur musun?", 26 Mart Pazartesi saat 19.30'da Özden Özgürdal ve Ayşe Erbulak'ın onur konuğu olacağı "Nevbahar" ve festivalin son günü olan 27 Mart Salı günü saat 18.00'da Anadolu Kadınları oyunları sahnelenecek.

OYUNLAR ÜCRETSİZ

Samsun ve Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirerek Tiyatro Okulu kurduklarını hatırlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sanata ve sanatçıya önem veriyoruz. Her yaştan insanımızı sanatla buluşturuyoruz. İlçemizin dört bir yanına kurduğumuz, eğitim, kültür ve sanat merkezlerinin yanısıra bu tür faaliyetlerle kültür-sanatta öncü oluyoruz. Samsunlu hemşehrilerimiz Canik kültür Merkezi’nde 5 gün boyunca ücretsiz olarak birbirinden güzel tiyatro oyununu ücretsiz olarak izleyebilecek. Tüm halkımızı 23-27 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğimiz festivalimize davet ediyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 21/03/2018