“Çanakkale’den Mektup Var” Sergisi Açıldı


“Çanakkale’den Mektup Var”  Sergisi Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çanakkale’den Mektup Var” konulu resim ve envanter sergisi, Fatsa Kültür Sarayı Sanat Galerisinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

GÖRDÜKLERİNİZ BİR ÖZLEMİN, ÜMİDİN NETİCESİDİR

Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı sergide açılış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Çanakkale Savaşı’nda henüz 14 yaşını aşmamış gençlerimizin bu ülkenin geleceği, birliği, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan savaşarak canını feda etmesi ve vatan uğruna yaptıklarını sizlerle paylaşmak için bu sergiyi düzenledik. Çanakkale topraklarında yaşanan zaferin neticesinde ortaya koyulan bu sergi bir özlemin, bir ümidin neticesidir. Sergimizde kimi okuma yazma bilen askerlerimiz tarafından kimi de okuma yazma bilen askerlerin yardımıyla yazılan anlam yüklü mektuplar yer alıyor” dedi.

ÇANAKKALE’Yİ RUHUMUZDA YAŞATALIM

Çanakkale’de ne kadar zor şartlar altında vatan için mücadele edildiğine değinen Başkan Tekintaş, “ Çok zor şartlar altında bulunan tüfek tutabilecek gücü bulmak amacıyla hayatını idame ettirecek kadar gıda ile beslenen şehitlerimizin yaşadıklarını öğrenmiş olacağız. Burada Çanakkale Savaşı’nın ortaya koyduğu bu serüveni görüp, bize miras bırakılan, bizim de korumamız ve geleceğe miras bırakmamız gereken güzel vatanımızın ne anlam ifade ettiğini göreceğiz. Şimdiye kadar bu vatanı korumak için tarihimiz boyunca sayısız şehit verdiğimizi, Seyit Onbaşı’nın ve Çanakkale’nin geçilmezliğini okuyup öğrendik.  Ama bunun sadece bir bilgi olmadığını kendi ruhumuzda yaşatabileceğimiz ve geleceğe aktarıp anlatabileceğimiz bir gerçek olduğunu aklımızdan çıkarmayalım” şeklinde konuştu.  

AZMİN VE İRADENİN ANLAMINI GÖRÜYORUZ

Başkan Engin Tekintaş konuşmasının sonunda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçerken kaybettiğimiz nice şehitlerimizin,  yeni bir Cumhuriyet ortaya çıkarken konulan azmin ve iradenin ne anlam ifade etmiş olduğunu inşallah burada fark etmiş olacağız. Zaman ayırarak bu sergideki mektupları okuyup zor koşullarda bu ülkenin nasıl ayakta tutulduğunu, istikbalinin korunduğunu ve miras bırakıldığını öğrenelim. Allah bu milletin vatan aşkını asla eksik eylemesin. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çanakkale Savaşı’yla alakalı çeşitli fotoğrafların, bilgilerin, savaş ortamını sembolize eden maket ve modellerin yer aldığı sergi 15-28 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerine açık kalacak.


Yayın Tarihi: 15/02/2019