Çanakkale Zaferinin 103. Yılı’na Özel Etkinlikler Bulvar AVM’de Başladı


Çanakkale Zaferinin 103. Yılı’na Özel Etkinlikler Bulvar AVM’de Başladı

Çanakkale ve Kut’ül Amâre Zaferlerine dair görüntülerden oluşan fotoğraf sergisi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ne özel olarak İlkadım Belediye Başkanı Sayın Erdoğan Tok’un katılımıyla, Mehteran Grubu Gösterisi eşliğinde Bulvar AVM meydan alanında açıldı.

Bulvar AVM;  İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi katkılarıyla Çanakkale Zaferi ve Kut’ül Amâre Zaferi her yaşa hitap eden anlamlı bir sergiyle anıldı. Çanakkale Zaferi’nin 103.  Kut’ül Amâre Zaferinin 101. yıldönümü sebebiyle Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığından derlenen Fotoğraflar “Batmayan Güneş İngilizlere Karşı Kazanılan İki Savaş” ismi ile Bulvar AVM meydan alanında sergilendi.

Sergi ; aynı zamanda Samsun’dan yola çıkarak, birçok şehrimizin şehitliğini ziyaret eden ve her şehitlikten alınan toprak parçalarını ve yine aynı şehirlerin şehit ve gazi derneklerinin ziyaret edilerek alınan bayraklarını  Çanakkale’ye götürecek olan İlkadım Kent konseyi bisiklet çalışma grubu, yol ve ziyaret görsellerinin bulunduğu fotoğraf karelerini de içeriyor.

Sergide ikram edilen ve Çanakkale savaşı sırasında askerimizin yemek listesinde bulunan ve yürekleri her daim burkan menü, Bulvar AVM meydan alanında ziyaretçilere ikram edildi.

16 Mart 2018 Cuma günü saat 14.30’da açılışı gerçekleştirilen ve yaklaşık 70 fotoğrafın kronolojik sırayla sergilendiği anlamlı sergi, 20 Mart Pazartesi gününe kadar Bulvar AVM meydan alanında görülebilecek.


Yayın Tarihi: 15/03/2018