Yenikapı’da ‘Kudüs’e Destek’ Mitingi


Yenikapı’da ‘Kudüs’e Destek’ Mitingi

 “Zulme Lanet Kudüs'e Destek” mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mazlumların yanında yer almayan bir küresel düzen, zalimlerin oyuncağı olmaya mahkûmdur. Hiçbir ülkenin, hiçbir uluslararası kuruluşun kendini İsrail’in oyuncağı konumuna düşürmeyeceğine inanıyoruz. Tüm dinlerin kutsal mekânlarına ev sahipliği yapan Kudüs’ü, fanatik Siyonistlerin yerle yeksan etme niyetine karşı, Müslüman’ıyla, Hristiyan’ıyla, sağduyulu Musevi’siyle, hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

“TÜM İNSANLIK KUDÜS İMTİHANINDAN KALMIŞTIR”

Konuşmasında “Kudüs, sadece bir şehir değildir. Kudüs, bir semboldür, bir imtihandır. Kudüs, kıbledir” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk kıblemizi koruyamazsak, son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası, Kudüs imtihanından kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da Kudüs imtihanından kalmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletlerin 1947 yılındaki kararına göre Kudüs özel statülü uluslararası bir şehir olacaktı. Bu karar, Filistin’in hızla işgali ve bölgenin binlerce yıllık sakinlerinin zorla tasfiyesi sonucunu doğurmaktan başka bir işe yaramadı. 1967 yılında Kudüs’ün işgaline sessiz kalan Birleşmiş Milletler, İsrail’in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz, vicdansız, ahlaksız tüm eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur. Bugün de Amerika’nın attığı adıma karşı etkili bir tavır koymayan Birleşmiş Milletler, zaten yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe daha vurmuştur.”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hak-hukuk tanımayan zalim, laftan, sözden, nasihatten zaten anlamaz. İçindeki korkuyu zulüm çıtasını sürekli yükselterek bastıran, ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil güçtür. Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olup bu zulmün karşısına dikilirse, inanın bana, sırtını dayadığı lobilerin desteği tek başına İsrail’in pervasızlıklarını sürdürmesine yeterli olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

“KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARIN KURTULUŞUNUN VESİLESİ OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda, çekişmelerde, ihtilaflarda birbirlerine ne kadar şeditse, ne kadar tahammülsüzse, hatta ne kadar vicdansızsa, hasımlarına karşı da o derece pısırık, cesaretsiz, korkak bir görüntü içindedir. Öyle ki, içimize sokulan proje terör örgütlerini dahi engellemeyi başaramıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi içimizdeki gafillerin üstesinden geldiğimiz gün, zalimin kalbine korkuyu saldığımız gün olacaktır. Kudüs, inşallah, tüm Müslümanların kurtuluşunun vesilesi olacaktır. Üzerimizdeki ölü toprağını, Kudüs davasına sahip çıkarak atacağımıza inanıyorum. Peygamber Efendimizin Mirac’a çıktığı bu kutsal şehri, Hazreti Ömer’in ve Selahattin-i Eyyubi’nin mirasını sahipsiz bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

“MESCİD-İ AKSA’NIN MAHREMİYETİNİN İHLALİNİ KABUL ETMEYECEĞİMİZİ İLAN EDİYORUZ”

“Bir kez daha Kudüs’ün işgalini, Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin ihlalini, Filistinlilerin haklarının gaspını asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararıyla, bölgede arabulucu değil taraf olduğunu, hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde, bir kez daha göstermiştir. Birleşmiş Milletlerin icrai organı olan Güvenlik Konseyini tıkayan tek ülke Amerika’dır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kararları ise, 1947 yılından beri İsrail tarafından tanınmamaktadır. Kudüs konusunda alınacak yeni bir Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararı, elbette kimlerin hangi safta durduğunu göstermesi bakımından önemlidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail’in uyguladığı devlet terörünün durdurulmaması hâlinde, dünya hızla hiç kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği bir noktaya doğru gidecektir. Bunun için gerek Birleşmiş Milletler, gerek İslam İşbirliği Teşkilatı, gerek diğer uluslararası kurumlar, gerekse de tek tek tüm devletlerin, İsrail zulmüne karşı fiili bir duruş ortaya koymalarının zamanı gelmiştir. Buradan, İstanbul-Yenikapı Meydanından tüm Müslümanları ve tüm insanlığı, kendi dini fanatizmlerinin eseri kararlar ve katliamlarla bölgemizi ve dünyayı felakete sürükleyenlere karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Mazlumların yanında yer almayan bir küresel düzen, zalimlerin oyuncağı olmaya mahkûmdur. Hiçbir ülkenin, hiçbir uluslararası kuruluşun kendini İsrail’in oyuncağı konumuna düşürmeyeceğine inanıyoruz. Tüm dinlerin kutsal mekânlarına ev sahipliği yapan Kudüs’ü, fanatik Siyonistlerin yerle yeksan etme niyetine karşı, Müslüman’ıyla, Hristiyan’ıyla, sağduyulu Musevi’siyle, hep birlikte mücadele edeceğiz”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 17/05/2018