Köy Ürünleri Pazarı Alaçamdan 'ın Açılışı Gerçekleştirildi


Köy Ürünleri Pazarı Alaçamdan 'ın Açılışı Gerçekleştirildi

Alaçam Gökçeboğaz Mahallesi’nde kurulan Köy Ürünleri Pazarı Alaçam’dan’ın açılışı gerçekleştirildi.

 

Törenin açılışı konuşmasını yapan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Bu pazarda asıl amacımız büyük bir işletme kurarak çok büyük karlar yapmak değil. Amacımız, Gökçeboğaz ve çevredeki bütün mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza köy ürünlerini taze olarak her pazar günü satma imkânı sağlamak. Balından tereyağına, sütünden kaymağına, yer elmasından pirincine kadar birçok ürünü bu tezgâhlarda göreceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Hem dün Lâdik’te açılışını yaptığımız termal oteli, hem de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yöresel ürünler pazarını Samsunumuzda gelişme gösteren turizm alanındaki çalışmalara bir hizmet olarak görüyorum. Dışardan gelen misafirler genelde o yörede bulunan yerel yiyecek ve giyecekleri arar. Onlara bir sunum yapmak anlamında bu çok yerinde bir adım oldu.” dedi.

Törende bir konuşma yapan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, kendisinin Alaçam Gökçeboğaz Mahallesi’nden olduğunu ifade ederek, “Ben çocukluğunu buralarda geçiren bir annenin kızıyım. Bütün hayatımız boyunca teyzemin yaptığı incir reçelleri geldi bize, peynirlerini yedik, tereyağlarını yedik. Dolayısıyla milletvekili olduktan sonra da insanın kendi memleketine hizmet götürmesi kadar memnuniyet verici bir şey olamazdı. Eski bir köy konağı ve köy kahvesi olarak değerlendirilmiş bu alan uzun zamandır atıl ve eskimiş bir yapıydı. Ben bu projeyi sadece atıl bir yapının dönüşümü olarak adlandırmıyorum. Bu aynı zamanda memleketimize fayda sağlayacak sosyal bir projedir. Çünkü burada 15 köyümüzden gelen ürünler satılacak. Evinde yaptığı ürünleri nerede değerlendireceğini bilemeyen hanımefendilerin reçeli değer bulacak. Burada çocuklarımız köy ekmeğinin kokusuyla tanışacak, gelip geçerken burada duranlar Alaçam’ı tanıyacak, nerden aldığı sorulduğunda Alaçam’dan diyecek. Bizler bu markayı Ankara’ya götürüp tanıtacağız. Markanın adından, kutusundan, sunumundan, tasarımına kadar her şeyi ince ince düşünülmüş, öylesine hiçbir şey yapılmamış, Gökçeboğaz’a da bu yakışır denilen bir projedir burası.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde yaptığı konuşmasına, projenin fikrini ortaya koyan ve destekleyen Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile fikir ortaya koyulduktan sonra gerçekleşmesinde katkısı bulunan önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’a teşekkür ederek başlayan Vali Osman Kaymak, “Artık insanlar organik köy ürünlerine yöneliyorlar ve arıyorlar. O anlamda inşallah bu Köy Ürünleri Pazarı Alaçam’ın tanıtılmasına ve ürünlerin değerlendirilmesine çok büyük katkı yapacak. İnşallah hedeflendiği şekilde amacına ulaşacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Samsun’un çok büyük potansiyelleri olan bir il olduğunu ifade eden Samsun Valisi  Osman Kaymak, “Tarım potansiyeli, sanayi potansiyeli ve turizm potansiyeli birbirleriyle ilgili olurlarsa daha iyi sonuç alınır. Turizmi geliştirirken tarımla işbirliği içinde olmak durumundayız. İlimizde otel sayısı sürekli artıyor, ilimiz daha çok turist almaya başladı ve bu turistler Samsun’a özgü bir şeyler arıyorlar. Yoldan geçen insanlar buraya uğrayacaklar, burada gördükleri ürünlerle hem Alaçam’ı hem de Samsun’u tanımış olacak, bu güzel tatlarla buluşmuş olacaklar.” dedi.

Ürünlerin üretilmesi ve pazarlanmasının da hukuki bir süreç gerektirdiğini belirten Vali Osman Kaymak, “İl ve ilçe Tarım Müdürlüklerimizin satış izni vermesi de çok anlamlı. Bu üretilen ürünler sağlık koşullarına uygun, tüketmeye uygun hale getirilmiştir demektir. Üreticiler şüphesiz buna dikkat ediyorlar ama devletin ilgili kurumlarının da buna onay vermiş olması önemlidir.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte 'Köy Ürünleri Pazarı Alaçam’dan'ın açılışını gerçekleştiren Vali Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak  ile birlikte pazarda kurulan stantları gezerek, alış veriş yaptı.

Açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ünsal Ağaoğlu, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Eşi, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda davetli ve Alaçam halkı katıldı.


Yayın Tarihi: 04/11/2018