Responsive Web Tasarım‎


Responsive Web Tasarım‎

Responsive ilk defa 2010 yılında kullanılmaya başlandı. İngilizce bir kelime olan Responsive, duyarlı anlamına gelmektedir. Hergün yeni bir teknolojiyle tanışıyoruz. Her sektörde olduğu gibi web tasarım teknolojiside bu yeni teknolojik cihazlara uyum sağlamak zorunda. Responsive'de bu nedenle çok önemli. Web siteler masa üstü bilgisayarlar yerine, mobil cihazlarda daha fazla ziyaret edilmektedir. Bu nedenle web sitenizin mobil cihazlarda sorunsuzca görüntülenebilmesi gerekmektedir.

Mobil versiyon web siteler

Mobil cihazların normal bilgisayarlardan farkları, ekran genişliği, hız ve kullanılan yazılımlardır. Normal bir web sitesi mobil cihazlarda görüntülenemezken Responsive tasarıma sahip web siteleri mobil cihazlarda sorunsuzca görüntülenir.

Neden Responsive?

Responsive, adından anlaşılacağı üzre, kullandığınız cihaz telefonmu, tabletmi yoksa normal bilgisayarmı anlayarak fonksiyonlarını ona göre kendisi otomatik olarak ayarlamasıdır. Yandaki resmi incelediğinizde aynı web sitesinin farklı cihazlarda farklı şekillerde görüntülendiğini görebilirsiniz.Normalde her cihaz için farklı bir web tasarım yapmanız gerekirken Responsive tasarım sayesinde tekbir tasarım ile bütün cihazlarda sorunsuzca sitenizi yayınlayabilirsiniz.

Responsive ile yapılmış bir web site incelemek isterseniz bizim sitemizi farklı cihazlarda açarak inceleyebilirsiniz. Web sitemizin her bölümü Responsive teknolojisi ile tasarlanmış ve bütün cihazlarda sorunsuzca görüntülenebilmektedir. Müşterilerimize yaptığımız sitelerinde Responsive ile tasarlanmasına özen gösteriyoruz.


Yayın Tarihi: 24/01/2016