Koç Spor Fest’ten 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında Samsun’da Büyük Final


Koç Spor Fest’ten 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında Samsun’da Büyük Final

Koç Holding’in üniversitelileri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in Büyük Finalleri, Tekirdağ, Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla’nın ardından 13-14 Mayıs’ta Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı vesilesiyle Samsun’da gerçekleşecek finallere 5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanı katılacak. Gençlik Haftası kapsamında 13 Mayıs’ta 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşecek “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüne tüm şehrin katılımı bekleniyor.

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest, 14’üncü yılında, 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcunun yarışacağı müsabakalar ile olimpiyat ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşımaya devam ediyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı vesilesiyle Samsun’da gerçekleşecek finallere 5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanı katılacak. Gençlik Haftası’nda düzenlenecek etkinlikler, 13 Mayıs’ta gerçekleşecek “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüyle başlayacak. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Holding iş birliğiyle planlanan ‘Büyük Halk Yürüyüşü’ne geniş katılım bekleniyor. Yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sonlanırken, bu alana kurulacak Koç Spor Fest sahnesinde Athena ve Aslı Gökyokuş konser verecek.

Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, bu sene Samsun’da gerçekleştirilecek Koç Spor Fest’in Büyük Finalleri’nin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgularken, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin en büyük gençlik ve spor organizasyonu olmasından gurur duyduğumuz Koç Spor Fest’i 19 Mayıs 1919 ruhu ile buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı mücadelemizi başlattığı 19 Mayıs 1919’u başta genç sporcu arkadaşlarımız olmak üzere tüm değerli halkımızın katılımıyla Memleketimize ve Samsun’a yakışacak şekilde kutlamayı son derece önemsiyoruz. Bu organizasyonda bizlere destek veren Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün değerli yöneticilerine tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz. 13 Mayıs Pazartesi günü, “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” sloganı ve 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşecek büyük yürüyüşe tüm Samsun halkını bekliyoruz.”

Koç Spor Fest’te Challenge Zone ve Adım Adım Kampüs Koşuları ile mücadele ruhu sahaların dışına taşınıyor

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ana sponsoru Koç Holding tarafından Topluluk şirketlerinin katılımıyla düzenlenen Koç Spor Fest’in büyük finallerinde, Jimnastik, Atletizm, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Yüzme, Futbol ve Dağ Bisikleti branşlarında 5 bini aşkın sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.

Koç Spor Fest’in programına bu yıl eklenen “Challenge Zone” isimli mücadele parkurları ve“Adım Adım Kampüs Koşuları” ile sahalardaki mücadele ve fair play ruhunun tüm üniversite geneline yayılması hedefleniyor.

Mart 2008’de, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu olan “Adım Adım” iş birliğiyle bu yıl Koç Spor Fest bünyesinde gerçekleştirilen Adım Adım Kampüs Koşuları’nda bahar etabı rotasındaki üniversitelerde öğrenciler istedikleri Sivil Toplum Kuruluşu adına bağış topladı. Koşuların son adımı da Samsun’da atılacak.

Koç Spor Fest’in, bu yıl hayata geçirilen mobil uygulaması istop ise, sporu merkezine alan ve sağlıklı bir yaşam için farklı konularda pek çok içeriği yıl boyunca eğlenceli ve bilgilendirici bir yolla öğrencilerle buluşturuyor. Aynı zamanda Koç Topluluğu şirketleri tarafından sağlanacak fırsatlarla, öğrencilere kültür - sanat ve spor alanlarından aktiviteleri deneyimleme imkânı veriliyor.

13 MAYIS 2019 YÜRÜYÜŞ PROGRAMI

17.30 Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplanma

18.00 Yürüyüş Başlangıcı

19.10 Tütün İskelesi’nde Protokol ve Bayrak Devir Teslim Töreni

19.50 Samsun için İftar Vakti

21.00 Aslı Gökyokuş Konseri

22.30 Athena Konseri

2019 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

  • 18-19 Nisan 2019, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • 24-25 Nisan 2019, Van 100. Yıl Üniversitesi
  • 29-30 Nisan 2019, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • 2-3 Mayıs 2019, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • 6-7 Mayıs 2019, Antalya Akdeniz Üniversitesi
  • 9-10 Mayıs 2019, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • 13-14 Mayıs 2019, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi

SAYILARLA KOÇ SPOR FEST:

  • 13 yılda 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi, toplam 121 bin 400 kilometre yol kat edildi.
  • 220 binden fazla sporcu Koç Spor Fest’e katıldı.
  • 105 festivalde sahada 4 milyon, sosyal medyada ise 12 milyondan fazla gence ulaşıldı.
  • İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, son yıllarda bu sayı 62’ye yükseldi.
  • 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.
  • Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Avis, Aygaz, Beko, Bilkom, Fiat, Ford, Grundig, Koçtaş, Opet, Sek, Setur, Tanı, Tat, Tüpraş ve Yapı Kredi de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest’e destek veriyor.
  • Proje çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda UNWomen, Turmepa, Çevko, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapılarak sahada öğrencilere sosyal sorumluluk odağında farklı içerikler sunuldu.

Yayın Tarihi: 09/05/2019