Kızılay, Kurban Bereketini Dört Kıtaya Taşıdı


Kızılay, Kurban Bereketini Dört Kıtaya Taşıdı

İhtiyaç sahiplerinin sofrasına kurban bereketini ulaştırmak için “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılay, kurban bereketini Balkanlar, Asya, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika’ya taşıdı.

Yurt içinde modern kombinalarda kesimi gerçekleştirilen kurbanlıkların etleri konserve haline getirilmek üzere hazırlanıyor. Yurtdışındaki kesimler ise Balkanlarda Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya ile Sırbistan, Afrika’da Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Gambiya, Güney Sudan, Gine, Kamerun, Kenya, Nijer, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo ile Uganda Asya’da Pakistan, Bangladeş, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan ile Afganistan, Ortadoğu’da Suriye, Irak, Filistin, Ürdün, Yemen ile Lübnan, KKTC ve Güney Amerika’daki Ekvador’da Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Vekâlet Sahiplerine Anlık Bilgi Verildi

Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekâlet sahiplerine anlık olarak verildi. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alındı. Bu video kayıtlarının linki teşekkür belgesiyle birlikte vekâlet sahibine ulaştırılacak.Türk Kızılay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirdi.

Örnek Uygulama: “Kurbanda Kızılay Modeli”

İslami ve insani şartlara uygun biçimde, din görevlilerinin ve noter vekillerinin eşliğinde kesimi tamamlanan kurbanlıkların seçimi veteriner hekimler tarafından gerçekleştirildi. Vekâlet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunduğu Kurbanda Kızılay Modeli her zaman olduğu gibi kuralına ve amacına uygun gerçekleştirildi.

Bu yılda “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla kampanya yürüten Türk Kızılay amacına uygun olarak Türkiye’de kesimi yapılan kurbanların etlerini konserve haline getirecek. İşlem tamamlandıktan hemen sonra kurban eti konserveleri, Türk Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılacak.

Kaynak: kizilay.org.tr


Yayın Tarihi: 23/08/2018