Kent Ekonomisine Büyükşehir Damgası


Kent Ekonomisine Büyükşehir Damgası

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz’in en büyük metropol kenti Samsun’da kent ekonomisinin geliştirilmesine yönelik sürdürülen uluslararası projelere verdiği desteklerle öne çıkıyor.

Yerel yönetim projeleri ve hizmetlerinde yatırımlarıyla ilklere imza atarak başarıdan başarıya koşan Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehri modernleştirmenin yanında kent ekonomisinin gelişmesine de büyük katkılar sağlıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AB Mali Destek Programları Daire Başkanlığı’nın Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı (BROP) IPA I Projeleri’ne destek veren büyükşehir belediyesi, maddi değeri 48 milyon 607 bin 782 euro olan yatırımlara verdiği katkı ile göze batıyor.

MEDİKAL OSB İLE SEKTÖR SAMSUN’DA GÜÇLENECEK

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe Afganistan'ın Sialkot ve Almanya'nın Tutlingen şehirlerinden sonra Samsun, Dünya'nın üçüncü büyük kümelenmesine ev sahipliği yapıyor. Sektördeki bu büyük potansiyel ve avantajı sebebiyle Samsun, Ekonomi Bakanlığı'nın Kümelenme ile Ağ Oluşturma ve Bölgesel İşbirliği İçin KOBİ'lerin Güçlendirilmesi Projesi'nde başı çekiyor. 4 milyon 250 bin eurosu AB hibeli, 750 bin eurosu ise ulusal katkılı olan toplam 5 milyon euro destekli proje, başarıyla yürütülüyor. Projenin uygulandığı diğer iller ise Trabzon, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Çorum.  Büyükşehir Belediyesi, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri üreticilerine destek vererek, Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. etabında Medikal İhtisas OSB’nin kuruluşuna öncülük ediyor. İmzaların atıldığı yatırımla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra OSB’nin yollarını betonla kaplayarak, ulaşım sorununu ortadan kaldırdı.

SAMSUN'U ÜS YAPACAK

Samsun ekonomisini geliştirecek diğer bir proje ise yatırımı devam eden Lojistik Merkez Köy. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve OKA işbirliği ile yürütülen 43 milyon 607 bin 782 euro'luk projenin 34 milyon 869 bin 436 eurosu AB’den hibe, 8 milyon 738 bin 346 eurosu ise ulusal katkılı gerçekleşiyor. Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik mahallesindeki 680 dönümlük arazide yapımı süren ve Samsun’u uluslararası bir lojistik üs yapmayı amaçlayan proje, bölgede yer alan firmalara lojistik depo imkânı sağlayarak, bölgesel rekabet edilebilirliği destekleyecek, kentin gelişmesine ve ticaretin katlanarak artmasına çok büyük katkı sağlayacak.

BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR OKA DESTEKLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı Atakent Sahil Yolu Düzenleme yatırımı, OKA'nın Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri Ve Ekolojik Dengeleri Koruma Ve İyileştirme Mali Destek Programı destekleri ile devam ediyor. Program kapsamında sahil yoluna 2 km daha ilave edildi. Projenin toplam maliyeti ise 2 milyon 961 bin 385 bin TL. Bunun 740 bin 346 TL'si OKA, kalan kısmı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse ediliyor.

Sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme Kampı ve Plajı Projesi de faaliyetine devam ediyor.  Engelli vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için kurulan tesis, engellilerin her türlü ihtiyacını dikkate alarak rahatça denizden istifade edebilmelerini, tesislerde kalındığı sürece de engellilere yaşamlarını kolaylaştıracak eğitimleri almalarını sağlıyor. Toplam maliyeti 2 milyon 204 bin 35 TL olan tesisin 712 bin 784 TL’si Büyükşehir Belediyesi’nden, geriye kalan kısmı ise OKA tarafından karşılandı.


Yayın Tarihi: 14/10/2016