Kavak Karma OSB, Yatırımcılar İçin Çekim Merkezi


Kavak Karma OSB, Yatırımcılar İçin Çekim Merkezi

Samsun Valiliği, Kavak Organize Sanayi Bölgesinde yoğun talep artışı yaşandığını, yeni talepleri karşılayabilmek için OSB alanını iki katına çıkarmak üzere gerekli imar çalışmaları Valilik koordinesinde Kavak Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından devam etmekte olduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin olarak Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı;

Kavak Organize Sanayi Bölgemiz, Samsun Limanına 50 km, Samsun-Çarşamba Uluslararası Havalimanına 70 km, Merzifon Havaalanına 65 km, Samsun-Sivas Demiryoluna 6 km ve Samsun-Ankara Karayoluna 3 km mesafede olup konumu itibariyle yoğun talep artışı yaşanmaktadır. Bölge içerisinde bulunan tüm yollar ile kanalizasyon ve elektrik altyapısı bitirilmiştir.

Kavak OSB’nin 1. Etap Bölgesinde alt yapısı tamamlanan 39 adet sanayi parseli bulunmakta olup, 1.etap parsellerin tamamı tahsis edilmiş, 2.Etap Bölgesindeki 28 sanayi parselinin de tahsislerine devam edilmektedir.  Ayrıca Kavak OSB’nin cazipliğinin artmasıyla önümüzdeki yıllarda talepleri karşılayabilmek için OSB alanını iki katına çıkarmak üzere gerekli imar çalışmaları Valiliğimiz koordinesinde Kavak Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından devam etmektedir.

Kavak Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcıyı kendisine çeken pek çok avantajının olduğunu belirten Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, “Kavak OSB’ye yatırım yapacak firmalara bedelsiz arsa tahsisi yapılmaktadır. Ayrıca OSB bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölge avantajlarından yararlanmaktadır. Yani buraya yatırım yapan firmalar KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kâr payı desteği gibi birçok avantaja sahip bulunmaktadır. Ayrıca OSB’nin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına yakın olması ve Samsun İl Merkezinden 20-25 dakika gibi kısa biz zamanda ulaşılması Kavak OSB’yi çok cazip hale getirmektedir.

Yine Organize Sanayi Bölgemizde doğalgaz altyapı çalışmaları bitirilmiş olup, firmaların abonelik işlemleri için SAMGAZ tarafından talepler alınmaya başlanmıştır. Ayrıca bölge içerisindeki kurulu gücü 50 MVA olan trafo indirici merkezinden firmalara kesintisiz ve ucuz enerji temini sağlanmaktadır.” dedi.

Bölgede bugüne kadar toplam 40 firmaya 47 parsel tahsis edildiğini ve bu firmalardan 30 parselde 28 firmanın üretime geçtiğini ifade eden Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, “12 parsel inşaat aşamasında, 5 parsel de proje aşamasındadır. Üretimde olan firmalardaki istihdam sayısı 676 olup, yapılan tahsislerin tümünde faaliyete geçildiğinde 3000’in üzerinde kişiye istihdam sağlanmış olacak.

Kavak Organize Sanayi Bölgesinin, bölgede yatırım yapmayı planlayan orta ve büyük ölçekli sanayi tesislerine sağladığı avantajlar ile ihracatın artırılması ve ilave iş olanakları anlamında ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim.” dedi.

Kamuoyuna ve sanayicilerimize saygıyla duyurulur.


Yayın Tarihi: 18/01/2021