Karaaslan; ‘’Samsun Artık Uluslararası Bir Şehir''


Karaaslan; ‘’Samsun Artık Uluslararası Bir Şehir''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, dünyada ülkelerden çok şehirler birbirleriyle yarıştığını belirterek, ‘’Samsun bugün dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyon öncesi ve sonrası arasında, Samsun'da önemli fark oldu. Samsun artık uluslararası bir şehir'' dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Çarşamba ilçesinde yapılacak kentsel dönüşüm konusunda teşkilat mensupları ile istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

Göl Restoran'da düzenlenen toplantının açılışında Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ilçede yapılması planlanan kentsel dönüşümün detaylarını bir sunum ile anlattı.

Ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Yeşilırmak ve ovasının sadece Çarşamba için değil Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, delta üzerindeki biyolojik çeşitlilik ve tarımsal alanların zenginliği çok önemli olduğuna dikkati çekti.

''Şehirleşme ile ilgili atacağımız adımları atmak, şehrimizi geleceğe taşımak ve diğer şehirlerle yarışabilir hale getirmek zorundayız'' diyen Karaaslan, ''Bugün dünyada ülkelerden çok şehirler birbirleriyle yarışıyor. Samsun bugün dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyon öncesi ve sonrası arasında, Samsun'da önemli fark oldu. Samsun artık uluslararası bir şehir'' dedi.

Her ilçeye düşen önemli görevler olduğunu ifade eden Karaaslan, ''Bizler ilçelerimizin vizyonunu çizmekle yükümlüyüz. Çarşamba ne kadar gelişirse Samsun, Samsun ne kadar gelişirse Türkiye o kadar gelişir. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve etmeliyiz'' dedi.

''Kentsel dönüşüm sadece mekansal dönüşüm müdür?'' sorusunu soran Karaaslan, ''Kente dair yapılan her dönüşüm beraberinde sosyolojik dönüşümü de beraberinde getirir. Daha iyi yaşam alanları, geleceğe daha umutla bakan çocuklar demektir. Geleceğe umutla bakan çocuklar, bu ülkenin geleceğinin daha umutlu hale gelmesidir. Binaların yenilenmesini sadece bir kentsel dönüşüm sanmayın. Aynı zamanda şehrin vizyonuna da katkıdır'' dedi.

''Kentsel dönüşüm biz iktidara geldiğimizde hayaldi'' diyen Karaaslan, ''Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bizim misyonumuz bu. O günden, bugüne neler değişti. Altyapı sorunları çözüldü. Konut sorunları çözüldü. Bu maaşla, bu gelirle ev sahibi olmam mümkün değil diyen vatandaşlar ev sahibi oldu. Böyle olması gerekirdi. Bugün geldiğimiz noktada yaşam standardını yükselttiğimiz her noktada, görüyoruz beklentiler de artmış. İnsanlar artık daha kaliteli mekanlar istiyor. Bana göre en güçlü ve ortak talep, kimlikli şehirlerde yaşamak olmalı'' dedi.


Yayın Tarihi: 28/07/2017