İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı


İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile resmi ve özel liseler  kategorisinde İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasının ödülleri düzenlenen ödül töreni ile sahiplerine takdim edildi.

İlkadım Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine yarışmada dereceye giren öğrenciler aileleri ile birlikte katılım sağladı. Salona girişte Koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı ödül töreninde dereceye giren öğrenciler İstiklal Marşını protokolün  ve katılımcıların önünde okudular. Ödül töreninde gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi için her türlü çalışmayı ve gayreti gösteriyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Öncelikle yarışmamıza katılım sağlayan dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İstiklal Marşımızı durup dururken gelen bir marş değil. Çok bedel ödenerek o zor günlerde zor şartlarda yazılmış bir marştır. Fakr-u zaruret  içeresinde olan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ona verilen ödüllüde kabul etmemiştir. Buda bu marşımız için anlamlı bir durumdur. O günlerde daha büyük bedel ödenen ülkemizde hale bedel ödenmeye  devam ediyor.20 yaşında genç pırıl pırıl çocuklarımızı kara toprağın bağrına vermeye devam ediyoruz. Afkanistan’da, Azerbaycan’da, İran’da diğer Türk Cumhuriyetlerinde Doğu Türkistan’da bu zulüm ve bedel ödeme devam ediyor.Bu nedenle bizler de İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yılında bir kez daha oturup ecdadımızın hangi güçlüklerle bu noktaya gelmiş bir kez daha düşünmeliyiz” diye konuştu.

“Bizler yaşayan bir tarihiz”

Gençlik yıllarında yaşadığı tecrübe ve 12 Eylül’de yaşanmış olayları gençlere, bizler yaşayan canlı bir tarihiz diyerek anlatan Başkan Demirtaş,” Birbirimize yumruk yumruğa dövüştüğümüz insanlarla bir araya gelip sizin derdiniz ne? diye soru sorduğumuzda aldığımız cevap çok enteresan ülkeyi kalkındırmakmış. Bu ülkeyi çok sevenler bu ülke için çok çalışmaları gerekir. Ölmeleri gerekmez. Çok çalışıp işini düzgün yapma gayretinde olmalıdırlar. Özellikle gençler sizlere sesleniyorum. Sizin gibi düşünmeyenlerin bu ülkede yaşaması gerektiğine inanların aracılığıyla bu noktalara geldik. Bu manada yapılan hatalara asla sizlerde düşmemelisiniz” dedi.

“Dereceye girenler ödüllerine kavuştular”

Yarışmacıların ödüller için en güzel ses tonları ile seslendirdikleri İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasının finalistlerinden birinci olarak Laptop almaya hak kazanan  İlkadım Final Akademi Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Emir Yağız’ın  ödülünü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ikinciliği olan Bisiklet ödülünü alan Samsun Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Yağmur Naz İpek’in ödülünü İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, üçüncü olarak Tablet  ödülünü alan Tülay Başaran Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Büşra Özdemir’in ödülünü İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık takdim etti.

“Resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi”

Ödül töreninde ayrıca İstiklal Marşı yılı (İstiklal Marşının7.Kıtası) konul resim yarışmasında  dereceye giren finalistlere verilmek üzere hazırlanan tabletleri sırasıyla 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Meryem Demirci’ye İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Ekici,İkinci olan Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Iraklı Spor Mahmood’a İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, üçüncü olan Ticaret Sanayi Odası Orta Okulu öğrencisi Umut Bıyıklıya ödülünü İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, takdim etti.Program günün anısına çekilen hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.


Yayın Tarihi: 23/05/2021