İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na 100 Gün Kaldı


İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na 100 Gün Kaldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN ile Sheraton Otel’de düzenlenen 18-30 Temmuz 2017 tarihinde ilimizde yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Medya Bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ yaptığı konuşmasında, “Uluslararası organizasyonlar ortak heyecanların dünya barışına da katkı sağlayan ve köprü görevi sağlayan dev organizasyondur. Son derece önemli gördüğümüz 23. İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları vasıtasıyla bu misyonu yerine getirebileceğimize inanıyoruz. Organizasyona yönelik hazırlıklar son derece hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Organizasyonlar ve müsabakalar için kullanılacak toplam 39 tesisin tamamına yakını hazır durumdadır. Yapımı devam eden atıcılık, atletizm, bowling salonu yapımı çalışmaları da bu ay sonuna kadar tamamlanacaktır. Bu Deaflympics Olimpiyat Oyunları bu güne kadar 17 farklı ülkede düzenlendi. Samsun Deaflympics 2017 ön kayıt başvuranlarına göre oyunlar, tarihinin en geniş katılımlı organizasyonu olmaya şu anda aday. Olimpiyatlar için Türk İşaret Dili ve Uluslararası İşaret Dili eğitimlerimiz bütün hızıyla devam etmektedir. Oyunlar 21 branşta gerçekleştirilecek. Bunlar atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, yol bisikleti, dağ bisikleti, bowling, futbol, tarihinde ilk kez golf, grekoromende ve serbestte güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, taekvando, tenis, voleybol ve yüzme branşlarıdır. Hazırlıklar büyük ölçüde tamamlanmış durumdadır.

Organizasyonun dünya genelinde ilgiyle takip edilebilmesi için de bütün çalışmalar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Şu anda kurulacak basın merkeziyle beraber önümüzdeki aylar içerisinde oyunlara gidecek olan süreçte ciddi anlamda bir bilgilendirme ve haber çalışması yapılacak. Doğal olarak Samsun bu çalışmalarda tanıtım açısından hem de uluslararası camiada bilinirlik açısından öne çıkacaktır. Türkiye prestijli organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda bir marka ülke haline geldi. Her organizasyona talip değiliz ve olmayacağız. Çünkü Türkiye’de gerçekten altyapı anlamında ulaştığımız nokta, sportif çalışmalarımızla geldiğimiz nokta, dünyada sayılı ülkelerin ulaştığı bir noktadır. Biz bu organizasyonların ülkemize, dünyaya ve özellikle ülkedeki sporcularımıza destek vermesi açısından ve onların tecrübe kazanmaları için Türkiye’de yapmak istiyoruz. Aynı zamanda uluslararası müsabakaların, olimpiyatlar, paralimpik oyunlar ve farklı müsabakalardaki kota müsabakaları ülkemize alıp, ev sahibi avantajını kullanmak isteriz. Bu anlamda yoğun çalışıyoruz.

18-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyatları tarihinde rekor düzeye gelecek olan oyunları inşallah düzenleyeceğiz. İlk oyunlar 1924 yılında yapılmıştı. En sonuncusu olan 22. Oyunlar da Bulgaristan’da yapıldı. Oraya Türkiye 169 sporcu ile katıldı. 7 altın, 9 gümüş ve 19 bronz olmak üzere toplam 35 madalya kazanmıştık. Turnuvada madalya sırasında 7. olmuştuk. Samsun’da evimizde yapılacak turnuvada çok daha üstü sıralarda oluruz inşallah. Bizim bu anlamda işaret dilini öğrenmek de önemli bir olay. Dünyada bazı engellerle hayatlarını devam ettirmek zorunda olan kardeşlerimiz var. Bedensel ve zihinsel engellerin hayatımızı biraz daha zorlaştırdığını görüyoruz ama bu kardeşlerimiz bunların engel olmadığını ortaya koyan kardeşlerimiz. Biz de inşallah bu yaz Samsun’da düzenleyeceğimiz 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile fiziki anlamda aslında hayatın içerisinde engel olmadığını, toplum içerisinde bir yerlere gelmenin, toplumun destek vermenin önünde bir engel olmadığını tüm dünyaya göstereceğiz. Bu konuda basın mensuplarına da büyük iş düşüyor. Bütün bunları hep beraber başaracağımıza yürekten inanıyorum.” dedi


Yayın Tarihi: 08/04/2017