İnternet Gazetecileri Derneği Yönetimi Kahvaltıda Buluştu


İnternet Gazetecileri Derneği Yönetimi Kahvaltıda Buluştu

Kısa adı KARTİD olan Karadeniz İnternet Medyası ve Gazetecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri Neba Royal Hotel’de sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

Toplantıda bir konuşma yapan başkan Nihat Alparslan, ‘ Yönetimde bulunan arkadaşlarımızla sabah kahvaltısında bir araya geldik. İnternet gazeteciliği artık birçok medyanın önüne geçti. Hızına erişilmesi çok zor bir yükseliş gösteriyor. İnternet gazeteciliğini tehdit ve şantaj aracı olarak kullanarak çıkar amaçlı örgüt misali hareket eden kötü niyetli, gazeteci olmayan, korsanlara karşı nasıl bir tutum içerisinde olduğumuzu beyan ettik. Dernek olarak bu işi meslek olarak benimseyen gazeteci arkadaşlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Tehdit ve şantajla bu iş yapmak isteyenlerin aramızda yeri yok.  Samsun'da bulunan sivil toplum kuruluşları, bürokrasi, emniyetiyle, adliyesiyle bir arada, dernek olarak hareket edeceğiz. Kötü niyetli, şantajcı internet siteleri ile mücadeleye devam edeceğiz. Nasıl avukatların, mühendislerin mimarların, esnafın bir meslek odası varsa internet gazetelerinin de bir sivil toplum örgütü olduğunu buradan beyan ediyoruz. Samsun’daki gerçek gazetecileri olarak bir araya getirip, bu kötü niyetli kişilerle mücadeleye devam edeceğiz. Gazetecilik mesleğine yıllarını vermiş arkadaşlarımızla ayda bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yapacağız.  Samsun İnternet Gazetecileri Derneği internet medyasının temsil eden tek bir dernektir’ dedi.

Toplantıya, Başkan Nihat Alpaslan ( İnternet Samsun, haberciler.com  ve forahaber.com)

Yönetim kurulu üyeleri; Gazeteci Oktay Öztürk (Samsun Vip Haber), Gazeteci Ünal Yavuz (Meydannet), Gazeteci İsmet Aktaş (Bizim Samsun.net), Gazeteci Cevat Yanık  ( Kalem Medya Haber ),  Ahmet Seven ( Samsun Yazarlar Derneği  Başkanı )  katıldılar.


Yayın Tarihi: 23/01/2017