İlkadım'da Mevlid Kandili Özel Programı


İlkadım'da Mevlid Kandili Özel Programı

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı.

İstanbul'da hain ve alçak saldırı sonrası şehit düşen ve yaralan polis ve vatandaşlar için İlkadım Belediyesi tarafından Gürbüz Camii'nde tertip edilen Mevlid Kandili Özel Programında Kur'an-ı-Kerim okundu, dualar yapıldı.

İlkadım Belediyesi ve Son Peygamber Platformu, ÇEYDER(Çevre Eğitim Yardımlaşma Derneği) işbirliği ile Gürbüz Camii'nde Mevlid Kandili Özel Programı düzenledi. Gürbüz Camii'nde El-Müstakîm İstikamet  üzere Dosdoğru olan Hz. Muhammed (SAV) temalı icra edilen Mevlid Kandili Özel programında manevi duygular yoğun bir şekilde yaşandı.

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI HAYRAN BIRAKTI

Mevlid Kandili dolayısıyla camiinin dolup taştığı gecede, Samsun Osman Gazi İmam Hatiportaokulu, İlkadım Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sunumu ile başlayan gecede, öğrenciler ilahiler söyledi. Kur'an-ı Kerim okudu.  Adüsselam Şana ve Onur Can Arslan'ın sela düeti camii cemaatini mest etti.  Gürbüz Camii Müezzini İhsan Akoğlu'nun muhteşem sesi ile Mevlid-i Şerifi büyük haz oluşturdu.

İSTİKAMET ÜZERİNE OLMAK

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Yılmaz ise İstikamet üzere doğru olma üzerine konuşma yaptı. Yılmaz; İstikamet; sağa sola sapmadan İslam’ın belirlediği çizgiyi takip etmek, itidal üzere yürümektir. Müslümanlar bu hak çizgiyi sürdürmek için uyanık olmak, tedbirli davranmak ve sınırlarını gözetmekle yükümlüdür. Çevreden esen bozguncu fırtınalara karşı tetikte olmalı ve her ortamda İslami çizgilerini korumak için çabalamalıdırlar. Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde istikametin doğru olması, değişmemesi, istikametten sapmamak üzerinde yoğun şekilde durulduğu görülür" dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR YAPILDI

Konferansın ardından okunan Kuran-ı Kerim ve meali şeriflerden sonra program Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu Yunus Kesmen'in yaptığı dua ile son boldu. İstanbul'da Çevik Kuvvet otobüsüne yapılan hain saldırı sonrası şehit düşen polisler olmak üzere; tüm şehitler için yapılan duada eller hep birlikte semâya kalkarak niyazlarda bulunuldu.

O'NUN HAYATI BİZE İSTİKAMETTTİR

Belediye olarak Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'e olan sevgi ve hoşgörünün artması, onun hayatının örnek alınması amacıyla Mevlid Kandiline Özel program tertip ettiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Doğumu ile insanlık tarihini değiştiren, örnek yaşamı ve mesajı ile insanları doğru istikamete yönelten Hz. Peygamber Efendimizi anlamaya,onun rehberliğine he zaman muhtacız. Manevi ve mübarek gecelerin onun hayatını anlamak için önemli fırsatlardır. " diye konuştu.

CAMİLERDE 20 BİN KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

İlkadım Belediyesi  Mevlid Kandili münasebetiyle ilçe genelindeki camilerde 20 bin adet kandili simidi dağıttı.  


Yayın Tarihi: 11/12/2016